O tým Toyoty má zájem Stefan Grand Prix

Pro BMW-Sauber nyní přichází jedna špatná zpráva za druhou.

Toyota pokračuje v pracích na novém voze pro rok 2010, protože se objevil uchazeč, který by měl zájem o koupi týmu formule 1 včetně intelektuálních práv.

Tím zájemcem je původně neúspěšný uchazeč o jedno z volných míst na startech velkých cen 2010 Stefan Grand Prix [čtěte více zde]. Stefan Grand Prix ale přitom podal stížnost k Evropské komisi kvůli podezření z porušení práv hospodářské soutěže [čtěte více zde]. V podobném sporu u francouzské soudu ale FIA již vyhrála spor s jiným neúspěšných uchazečem, N.Technology.

Příchod Stefan GP by byl ranou pro tým BMW-Sauber, který doufá, že se odchodem Toyoty jedno místo z třinácti obsazených uvolní.

I kdyby ale Toyota nového vlastníka svého týmu F1 nenašla, BMW-Sauber má vlastních problémů dost. Oznámený nový majitel týmu firma Qadbak ve skutečnosti na převzetí týmů F1 po odchodu BMW nemá. Už se ale hovoří o možné záchraně v podobě amerických investorů, jejichž identita je zatím neznámá.

Sám Peter Sauber by byl ochoten osmdesátiprocentní podíl BMW odkoupit, ale pouze s garancí, že tým se dostane na starty závodů příští sezonu. Peter Sauber má stále 20 % týmu.

Doporučujeme

Články odjinud