O třetí místo v Poháru konstruktérů bude bojovat pět týmů, předpovídá Seidl | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

O třetí místo v Poháru konstruktérů bude bojovat pět týmů, předpovídá Seidl

Obhájit v letošní sezóně formule 1 třetí místo v Poháru konstruktérů bude pro McLaren náročnější, protože podle šéfa týmu Andrease Seidla bude britská stáj soupeřit s čtyřmi dalšími týmy.

Souboj o třetí místo mezi konstruktéry v loňské sezóně vyvrcholil až v posledním závodě v Abú Dhabí, kde McLaren nakonec přeskočil Racing Point a dosáhl nejlepšího umístění od sezóny 2012.

Právě bývalý Racing Point, od letošní sezóny Aston Martin, bude podle Seidla jedním z pěti týmů, které budou bojovat o pozici za Mercedesem a Red Bullem.

„Myslím, že opět uvidíme těsnou bitvu mezi námi, Astonem Martin, Alpine, v boji bude samozřejmě také Ferrari. AlphaTauri se zdá být také silné,“ říká Seidl.

McLaren se od letošní sezóny vrací k motorům Mercedes, které využíval do roku 2014. V předsezónních testech v Bahrajnu zajel McLaren zásluhou Daniela Ricciarda sedmý nejrychlejší čas.

„Se vším, co jsme zatím mohli vidět, si musíme počkat do prvního závodního víkendu. Myslím, že vše je opět velmi blízko u sebe. Bylo pro nás skvělé skončil v loňském roce na třetím místě. Zároveň jsme ale nezapomněli na poslední závod, kde jsme také mohli snadno skončit pátí, a právě tam nás v tom souboji vidím.“

Doporučujeme

Články odjinud