O případném prodloužení Webberovy smlouvy rozhodne hlavně motivace

O případném prodloužení Webberovy smlouvy rozhodne hlavně motivace

Zatímco Sebastian Vettel prodloužil kontrakt s Red Bullem do roku 2014, Mark Webber si na rozhodnutí o své budoucnosti musí počkat.

Red Bull říká, že je s Webberem velmi spokojený, ale vzhledem k jeho věku přistupuje k jeho smlouvě jinak. "Mark je v jiné fázi kariéry než Sebastian," připomněl šéf týmu Christian Horner. "Nezačal teď, má na kontě 160 Grand Prix. Až přijde pro Marka ta správná chvíle, tak jestli bude mít motivaci, touhu a bude konkurenceschopný, bude logické jednat o prodloužení jeho smlouvy."

Stejně jako loni chce Red Bull nechat tato jednání na průběh sezóny, aby se ukázalo, jak se Webberovi daří a jestli má dostatečnou motivaci kariéru prodloužit.

"S Markem jsme se loni dohodli, že budeme ke smlouvě přistupovat na jednoleté bázi, protože hodně záleží na jeho touze a motivaci pokračovat," vysvětloval Horner. "Není to jen o rychlosti. Letos mu bude 35 let, čímž nechci říct, že je moc starý, v posledních letech se dokonce rozkvetl."

"Ale pro nás i pro něj je důležité, aby měl touhu, motivaci a hlavně soutěživost, aby chtěl zůstat a mohl to zaručit. Mark ví, že letošek je pro něj velký rok, že se mu dostane rovnocenné podpory. Také ví, že není na začátku kariéry. Je dost chytrý na to, aby na to sám přišel, aniž bych mu to musel vysvětlovat."

Doporučujeme

Články odjinud