O případné týmové jedničce týmu Mercedes rozhodne Ross Brawn

Německá automobilka Mercedes nechá vedení svého týmu zcela v rukou Rosse Brawna. Ten bude mít na starost i případné rozhodnutí o upřednostnění Michaela Schumachera nebo Nica Rosberga.

"Máme na to manažera týmu. Ross Brawn je jeden z nejlepších," řekl k případné týmové režii ředitel Mercedesu Dieter Zetsche pro Gazettu dello Sport. "Kdyby nebyl, nevyhrál by loni oba tituly s týmem, který začínal. On rozhodne tak, aby to bylo nejlepší pro jezdce a automobilku."

Zetsche očekává stejně jako Ross Brawn, že Schumacherovi může chvíli trvat, než bude na závodních okruzích znovu podávat maximální výkony. Že by se sedminásobný mistr světa nevrátil do vrcholové formy, si vůbec nepřipouští.

Jelikož patří Mercedes GP mezi favority na vítězství v letošním šampionátu, může být otázka případné týmové režie velmi aktuální. Navíc se jedná o Michaela Schumachera, jenž se těšil postavení jedničky týmu u Ferrari. Doplatit by na to mohl Nico Rosberg. Ten sice na chvíli v tomto ohledu znejistil, ale po ujištění od Rosse Brawna je klidný.

"Je normální, že je zájem o sedminásobného mistra světa jiný," uvedl Rosberg pro La Tribune. "Ale všichni se snaží, abychom měli rovnocenné podmínky. Bude tomu tak s našimi vozy. Tým k nám bude přistupovat naprosto rovnocenně, to je zřejmé."

"Samozřejmě, kvůli skutečnosti, že jsou si Ross Brawn a Michael Schumacher velmi blízcí, jsem pochyboval, ale v uplynulých dnech jsem si popovídal s Rossem a teď jsem si jistý, že mezi mnou a Michaelem nebudou rozdíly. Taková je filozofie Mercedesu, a to je velmi důležité."

Rosberg připustil, že by se týmová režie mohla uplatnit ve chvíli, kdy by o titul bojoval už jen jeden jezdec Mercedesu. Jinak podle něj nepřipadá v úvahu.

Doporučujeme

Články odjinud