O pole position se rozhodne mezi třemi týmy

O pole position se rozhodne mezi třemi týmy

Takový je alespoň názor Sebastiana Vettela. V kvalifikaci se ukáže skutečné rozložení sil. V trénincích některé týmy šetřily své vozy.

Sebastian Vettel (4./4.)

Přestože Mercedes a Ferrari podle všeho v pátek nejely naplno, podle Vettela je pro boj o první místo potřeba počítat i s Red Bullem. Rychlost Rudých býků Vettela ohromila.

„Zejména na jedno kolo je Red Bull velmi rychlý. Delší jízdy jsem neměl šanci vidět. Ale na jedno kolo jsou silní. Zdá se, že to bude velmi těsné. Zítřek bude klíčový. Pokusíme se získat dobrý výsledek. V trénincích jsme zkoušeli všechno možné. Docela nám vyšla volba pneumatik. U obou vozů jsme různě experimentovali. Myslím, že to bylo v pohodě.

Uvidíme, jak si stojíme ve srovnání s ostatními. Řekl bych, že soupeři mají navrch v kvalifikačním módu. Myslím, že v téhle oblasti se můžeme zlepšit. S jediným kolem na ultraměkkých gumách jsem nebyl extra spokojený. Auto je ale jinak v pohodě a myslím, že to zvládneme vylepšit.

Na ultraměkké sadě se na zadních pneumatikách kvůli vedru vytvářejí puchýře. Uvidíme. Trať se obvykle do neděle zlepší. Jsem rád, že nejsme jediní, kdo má problémy s touto směsí,“ prohlásil Vettel.

Kimi Räikkönen (6./5.)

Finský závodník má za sebou poměrně přímočaré volné tréninky. Stejně jako ostatní piloti top týmů předjímá, že boje v Německu budou vyrovnané.

„Pátek můžeme využít pro testování a zkoušení různých řešení. Byl to naprosto normální den, večer zanalyzujeme data, která jsme nasbírali a dáme vůz dohromady pro kvalifikaci. Zítra mohou být jiné podmínky a možná to bude zrádnější.

Pokud bude v neděli teplo jako dneska, bude to hodně náročné na pneumatiky. Bude to hodně podobné Rakousku, pneu budou na limitu a kdo s nimi bude nejlépe zacházet, bude mít výhodu. Zatím jsme byli poměrně silní skoro všude, tak uvidíme, jak nám to půjde tady,“ řekl Räikkönen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud