O druhém jezdci u Williamsu rozhodnou peníze, myslí si Massa

O druhém jezdci u Williamsu rozhodnou peníze, myslí si Massa

Rozhodnutí o tom, kdo zaplní volnou závodní sedačku u Williamsu, komplikuje podle Felipeho Massi finanční stránka věci.

Brazilec Felipe Massa po této sezóně již definitivně ukončil svoji kariéru na poli formule 1. U stáje Williams po něm zůstalo volné místo po boku mladíčka Lance Strolla.

Favoritem na získání po Massově odchodu volné sedačky byl dlouho Robert Kubica. Během testů po závěrečném závodu letošní sezóny v Abu Dhabi však do hry významně vstoupilo další jméno – Sergej Sirotkin.

Podle některých zdrojů by mohl ruský pilot přinést do týmu nemalý obnos peněz, a proto nyní Williams váha.

„Tým řeší finanční stránku věci, nepřekvapuje mě tedy, že Kubica již není favoritem,“ odpověděl Massa pro motorsport.com na otázku, zda – li je překvapen vývojem událostí kolem Kubici.

„Nevím ale, co se stane. Dění v týmu již nesleduji. Soustředím se na další výzvy a formuli 1 již neřeším.“

Budoucí kariéra brazilského pilota byla spojována s možným angažmá ve Formuli E, jednání s týmy jsou však podle Massy teprve na začátku.

„Probíhají určitá jednání s některými týmy a s některými lidmi, vše je ale teprve v počátcích. Zatím nejsem blízko žádnému angažmá, brzy si chci ale udělat jasno.“

„Jediné, čeho jsem v F1 nedosáhl, byl zisk mistrovského titulu. Ze všech Brazilců, kteří nezískali titul mistra světa, jsem ale byl nejblíže jeho zisku. V podstatě jsem měl skvělou kariéru a splnil jsem si své sny.“

Šestatřicetiletý Brazilec se ve formuli 1 zúčastnil 269 grand prix, ve kterých získal 11 vítězství. V roce 2008 se Massa stal vicemistrem světa.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud