O desáté místo v šampionátu nás připravil Vergne, lamentuje Marussia

O desáté místo v šampionátu nás připravil Vergne, lamentuje Marussia

Marussia věří, že kdyby Jean-Eric Vergne nenarazil do Tima Glocka, porážka od Caterhamu by v brazilské GP ani v šampionátu nepřišla.

Vergne trefil Glocka v 29. kole při přípravách na restart závodu za safety carem. "To nám zničilo závod," komentoval šéf Marussie Graeme Lowdon pro Autosport.

"Narazil přímo zezadu do Tima, to na jeho voze poškodilo aerodynamiku a způsobilo defekt pneumatiky. Ale nebylo to hned zřejmé, takže s tím musel odjet celé kolo. V tu chvíli jsme byli na míle daleko od Caterhamu."

"Během prvních zastávek jsme udělali všechno správně. Tima jsme zavolali před safety carem. Tím Timo ztratil výhodu, ale pořád měl mezi sebou a Petrovem několik vozů. Není to poprvé, co do nás narazilo toro rosso, ale tentokrát to bylo neuvěřitelně drahé."

Marussia tak ztratila 10. místo v šampionátu, za které by dostala na odměnách 10 miliónů dolarů.

"Nejde tolik o finance, ale hlavně o skutečnost, že všichni pracovali opravdu tvrdě, abychom tu pozici získali. Kdybychom něco pokazili, zvolili špatnou strategii, nebo kdyby jezdci udělali chybu, tak by se to dalo akceptovat."

"Ale my jsme udělali naprosto vše, co jsme mohli. Zdálo se to zcela vyhnutelné. Pod safety carem by do vás jiný vůz narazit neměl, je to prosté," dodal Lowdon.

V tu dobu sice hájil čest Marussie ještě Pic, ale toho nakonec předjel Petrov, čímž byla katastrofa dokonána. Lowdon si je jistý, že Francouz udělal pro udržení pozice vše, i když příští rok bude závodit právě pro Caterham.

"Pro něj není nic horšího, než tam jít poté, co ho předjel jeden z jejich jezdců. Má profesionální hrdost," uzavřel Lowdon.

Doporučujeme

Články odjinud