O budoucnost se Verstappen nebojí, o pozici v šampionátu ano

O budoucnost se Verstappen nebojí, o pozici v šampionátu ano

Max Verstappen si nedělá těžkou hlavu s tím, že by příští rok chyběl na startovním roštu kvůli nejisté budoucnosti Toro Rosso.

Toro Rosso je zřejmě blíže k vyřešení motorového problému. Příští rok by mohlo jezdit s letošními pohonnými jednotkami Ferrari. Přesto ve vzduchu stále visí možnost, že z F1 odejde nejen Red Bull, ale také jeho juniorka.

Max Verstappen je ale optimista. „Pro mě to není těžké,“ řekl pro GPUpdate.net. „Řekli mi, že jsou docela pozitivní, pokud jde o vývoj, takže se neobávám. Zda budu příští rok v Toro Rosso – Renault? Nevím. Ale já budu v Toro Rosso, tím jsem si docela jistý.“

Méně optimistický je Verstappen ohledně situace v šampionátu. Dva závody před koncem šampionátu má na desátém místě náskok dvou bodů na Grosjeana a třech bodů na Hülkenberga.

„Bude to těžké,“ reagoval na dotaz, zda udrží desátou pozici. „Force India je v současné době velmi silná. Ale samozřejmě budeme dělat, co bude v našich silách, uvidíme. Když se podíváte na Mexiko, s dlouhými rovinkami to pro nás bylo samozřejmě docela těžké. Brazílie má trochu více rychlých zatáček, které by měly být pro nás přijatelnější. Takže doufejme, že ještě získáme pár bodů.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud