Novým výkonným ředitelem McLarenu bude Andreas Seidl z Porsche

Novým výkonným ředitelem McLarenu bude Andreas Seidl z Porsche

McLaren dnes potvrdil, že novým výkonným ředitelem McLarenu bude Andreas Seidl.

McLaren dnes potvrdil to, o čem se už nějaký čas spekulovalo. Novým výkonným ředitelem bude Andreas Seidl.

Do Wokingu přichází z WEC, kde byl šéfem Porsche. Německá automobilka slavila v letech 2015 až 2017 ve vytrvalostních závodech řadu úspěchů a to včetně vítězství v Le Mans a zisku titulu.

Seidl dříve působil také u Sauberu, takže formule 1 pro něj není španělskou vesnicí. 

Seidl se má podle McLarenu připojit k britské stáji „v průběhu roku 2019“. 

McLaren má po odchodu Boulliera nové vedení, do kterého se dostali Andrea Stella a Gil de Ferran. Sportovní šéf McLarenu se nyní bude moci soustředit více na jiné projekty. McLaren už letos nastoupí do Indy 500 s Fernandem Alonsem. Zvažuje také vstup do WEC.

„Jsme potěšeni, že se Andreas připojuje k McLarenu, aby vedl náš technický a operační program F1,“ řekl Zak Brown. „Tohle je pro nás významná událost hned na dvou frontách.“

„Za prvé je to další důležitý krok v našem plánu obnovy výkonnosti ve F1 a dlouhodobém závazku ve F1. Za druhé, nedílnou součástí dlouhodobé strategie společnosti McLaren Racing je se v průběhu času rozšiřovat o další formy globálního motorsportu.“

„Je to obrovské privilegium a výzva,“ uvedl Seidl, který je prý na výzvu připravený. „Mít příležitost přispět k odkazu McLarenu je mimořádně speciální a inspirativní. McLaren má vizi, vedení a zkušenosti, ale hlavně lidi, k tomu, aby se vrátil na čelo. Právě na tohle se maximálně soustředím a to bude i mé poslání.

Foto: McLaren

Doporučujeme

Články odjinud