Novým šéfem týmu HRT se stal Luis Pérez-Sala

Novým šéfem týmu HRT se stal Luis Pérez-Sala

Místo odcházejícího Colina Kollese zaujal v čele španělské stáje HRT bývalý pilot formule 1 Luis Pérez-Sala. Do práce nastoupil dnes.

HRT včera oznámilo, že se ve čtvrtek rozloučí se svým šéfem Colinem Kollesem (na obrázku vpravo). Na jeho místo dnes nominovalo Luise Péreze-Salu (vlevo).

"K týmu jsem přišel jako poradce nových majitelů (Thesan Capital), abych přispěl svými zkušenostmi všemi možnými způsoby," řekl Pérez-Sala. "Museli jsme vybudovat základy, na kterých můžeme pomalu růst. A teď vidíme první přínosy této práce."

"Ale nesmíme ztratit soustředění a musíme si uvědomit, že stavba nového vozu nebo stěhování sídla do Španělska jsou velké úkoly, stále nás čeká hodně práce. Musíme být trpěliví a mít na paměti, že nemůžeme očekávat velké úspěchy za krátkou dobu. Ale můžeme tým posunout vpřed a být na to všichni hrdí."

Dvaapadesátiletý Pérez-Sala závodil ve formuli 1 v letech 1988 a 1989 pro tým Minardi. Jeho nejlepším výsledkem bylo šesté místo v britské Grand Prix 1989, kde získal svůj jediný bod kariéry. Závodní helmu pověsil na hřebík v roce 2008 po zisku druhého místa ve španělském šampionátu cestovních vozů. Mimo závody Pérez-Sala pracoval jako komentátor, technický analytik či jako instruktor závodních jezdců. Podrobněji jsme se jeho kariéře věnovali v F1Magu 48/11.

Doporučujeme

Články odjinud