Nový vůz Mercedesu vyniká z řady, říká hlavní inženýr McLarenu

Nový vůz Mercedesu vyniká z řady, říká hlavní inženýr McLarenu

Z dosud představených vozů formule 1 pro sezónu 2017 je nejpůsobivější Mercedes, říká hlavní inženýr McLarenu Peter Prodromou.

Svůj model pro letošní sezónu, ve které budou poprvé platit nová pravidla, již představila většina startovního pole. Poslední tři týmy Red Bull, Toro Rosso a Haas ukážou monoposty v neděli.

Podle Prodromoua bylo jasné, že Mercedes se mohl vzhledem ke své dominanci v poslední sezóně velmi dlouho a intenzivně soustředit na vývoj vozu pro rok 2017.

„Vůz, který mě zatím ohromil, je ten od Mercedesu,“ řekl Prodromou. „Je zřejmé, že Mercedes vložil do práce na autě obrovské množství času. Je to vůz, který vyniká.“

Z uplynulého týdne představení vozů na sebe upoutalo na vozech Mercedesu a Ferrari takzvané T-křídlo. Podle Prodromoua o něm uvažoval také McLaren.

„Co se týče velkých překvapení, tak jsme podle mě zatím neviděli nic zásadního. Jednou z oblastí pravidel, o které mnoho lidí v rámci nových technických pravidel nepřemýšlelo, je T-křídlo. Je to něco, čím se nyní zabýváme.“

Technický ředitel McLarenu Matt Goss pak očekává, že tím, jak se budou týmy postupně více a více seznamovat s novými pravidly přímo na trati, bude během testu docházet k velkým změnám.

„Křivka učení je poměrně strmá, a bude to tak pokračovat, obzvlášť, když bude docházet k dalším věcem. Bez testování na trati jsme to dělali tak trochu naslepo. Až tedy vezmeme auto na trať, zjistíme více o tom, jak vůz a aerodynamika fungují v reálném prostředí,“ řekl Goss.

„A také, až uvidíme další vozy a ostatní týmy začnou sledovat náš vůz, tak zjistíme, jak to udělali ostatní. U všech přitom bude ještě nějakou chvíli křivka učení strmá.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud