Nový návrh: Dejme týmům volnou ruku při výběru pneumatik

Nový návrh: Dejme týmům volnou ruku při výběru pneumatik

Strategická skupina diskutuje o změnách pro rok 2017. Týkat by se to mělo nejen motorů, ale také šasi. Se zajímavým nápadem přišla Force India.

Force India je letos nestálým členem Strategické skupiny. Místo získala díky loňskému pořadí v poháru. Tým přišel na jednání skupiny se zajímavým nápadem.

Pirelli dnes vybírá ze čtyř různých směsí dvě, které přiveze na závodní víkend. Force India by ale tento výběr nechala týmům.

„Proč není možné, aby si každý tým vybral dvě směsi sám?“ Ptá se sportovní šéf Force Indie Otmar Szafnauer, jehož slova přináší Auto Motor und Sport.

„Pokud tým informuje Pirelli čtyři týdny předtím, které směsi chtějí na Grand Prix, tak by pneumatiky byly vyrobeny včas. Nestálo by to nic navíc. Volba by byla tajná až do čtvrtku. Takže ve čtvrtek bychom tu měli téma, o kterém by všichni mluvili.“

Tým, který je šetrný k pneumatikám, by si zvolil měkčí sady a byl rychlejší. Naopak tým, který je na pneumatiky agresivnější, by šel cestou tvrdších pneumatik a absolvoval třeba méně zastávek.

Strategická skupina bude o změnách pro rok 2017 jednat znovu 14. května.

Doporučujeme

Články odjinud