Noví sponzoři nikde, přesto McLaren navyšuje rozpočet

Noví sponzoři nikde, přesto McLaren navyšuje rozpočet

Podle Érica Boulliera McLaren nadále navyšuje svůj rozpočet a bude v tom pokračovat i v příštím roce.

S McLarenem se vloni rozloučil Vodafone a na konci sezóny udělá po mnoha letech totéž Hugo Boss. Nový titulární sponzor přitom ani po sedmi měsících nepřišel. Občas se sice objeví spekulace o určitých jednáních, ale oficiálně nebylo nic potvrzeno.

Podle odhadů hospodaří McLaren s ročním rozpočtem kolem 200 milionů liber. 

„Nemáme problém s penězi, jsme úplně v pohodě a po příchodu Hondy to bude ještě lepší“, říká Boullier pro Daily Mail. 

„Letos máme nejvyšší rozpočet v historii a příští rok ho ještě navýšíme, takže se ničeho neobáváme.“  

Podobná slova jsou poněkud v rozporu se současnou filozofií formule 1, která hodlá jít cestou úspor. Podle Boulliera jsou však rozpočty a snižování nákladů dvě rozdílné věci.

Boullier se také vyjádřil k otázce nového sponzora, který měl podle informací z počátku roku přijít po dvou, třech závodech. Podle sportovního šéfa McLarenu nebylo dosud nic oznámeno, protože nebylo dosud také nic podepsáno.

„Výkon nepomůže a ekonomická situace ve světe není nejlepší, McLaren má ale 32 partnerů a sponzorů, takže jsme v pohodě.“

Před pár hodinami se Boullier vyjádřil také k chystanému zákazu systému FRIC. Podle něj se jedná ze strany FIA o velké překvapení, které si nedokáže vysvětlit. Jediným zdůvodněním prý může být to, že některý z týmů při vývoji FRIC zašel až moc daleko a používá extrémní řešení

Doporučujeme

Články odjinud