Novější týmy: Ricciardo opět porazil Liuzziho

Novější týmy: Ricciardo opět porazil Liuzziho

Mezi jezdci novějších týmů opět zvítězil Heikki Kovalainen na voze Lotus, za ním se postupně seřadily i ostatní týmy v pořadí Virgin, HRT. Daniel Ricciardo znovu dokázal porazit svého týmového parťáka.

Lotus

Z celé skupiny novějších týmů se nejlépe umístil Heikki Kovalainen, jenž dojel na devatenáctém místě. "Mám z toho dneska velkou radost, " komentuje Fin. "Zítra je to dlouhý závod. Safety car bude pravděpodobně hrát svou roli v tom, jak to celé skončí. Cíl pro neděli je tedy jasný – dostat obě naše auta až do cíle a být s auty v takové pozici, abychom získali výhodu z toho, co se děje před námi." Týmový kolega Jarno Trulli odstartuje zítra hned za Kovalainenem, tedy z místa dvacátého. "Abych byl upřímný, celý den jsem bojoval s autem, a ačkoli jsem se v kvalifikaci dokázal dostat blízko k Heikkimu, pořád nemám radost z toho, kde jsme. Kluci v garáži pracovali celý víkend opravdu tvrdě, aby odstranili jeden nebo dva problémy, které jsme měli. Chtěl bych jim poděkovat za to, že dostali naše auto do takové formy, že jsem z něj mohl vymáčknout tak rychlý čas na jedno kolo. Teď už je to ale o tom, abychom dokázali dostat auto v pořádku do cíle."

Virgin

Souboj jezdců Virginu vyhrál Timo Glock, který do zítřejšího závodu odstartuje z jednadvacátého místa. "Nebyl jsem moc spokojen s přední částí vozu a dosud jsme se toho nedokázali zbavit, takže kvalifikace nebyla perfektní. Udělal jsem drobnou chybu v ostré zatáčce číslo 13, ale kromě toho si myslím, že jsme z auta dostali maximum. Miluju tenhle závod, proto se moc těším na zítřek. Singapur může přinést cokoli, takže musíme být připraveni, " říká Glock. Týmový kolega Jerome D’Ambrosio se zítra postaví na startu na místo dvaadvacáté: "Z dnešní kvalifikace jsem trošku zklamaný. Do zítřejšího závodu ale nastoupíme jako vždy s touhou maximalizovat to, co máme, a dostat obě auta do cíle."

HRT

Australan Daniel Ricciardo dnes opět dokázal porazit týmového kolegu Vitantonia Liuzziho. "Věděli jsme už předem, že pro nás tahle trať bude těžká, protože našemu autu moc nesedí. Nakonec to ale nebylo tak špatné. Po penalizaci v Monze pro mě nebyla kvalifikace zas až tak důležitá. Těším se na zítřejší závod, jenž bude velmi náročný, ale já věřím, že jsme dnes dokázali, že budeme moci bojovat s našimi nejbližšími soupeři, " říká Ricciardo. Vitantonia Liuzziho dnes dokázali porazit všichni soupeři, i přesto ale neztrácí náladu: "Hlavním úkolem dnes večer je jíst, pít a dobře spát, abych byl ve vrcholné pozici pro náročný zítřek."

Doporučujeme

Články odjinud