Novější týmy: Pic odstoupil, aby nepoškodil nový motor

Novější týmy: Pic odstoupil, aby nepoškodil nový motor

Caterham si ve Velké ceně Belgie 2013 připsal nejlepší i nejhorší výsledek ze skupiny pilotů novějších týmů. Van der Garde dojel šestnáctý, Pic jako jediný z konce pole závod nedokončil.

Marussia

Oba jezdci ruského týmu úspěšně dojeli až do cíle závodu, nicméně stáji patřily až poslední dvě příčky v celkovém pořadí. Jules Bianchi obsadil ve Velké ceně Belgie 2013 osmnácté místo, Max Chilton místo devatenácté.

"Byl to dneska těžký závod, ještě ho navíc zkomplikovalo to, že jsem od jeho samotného úvodu měl problém s vysílačkou," vysvětlil Bianchi. "Naše rychlost nebyla tak dobrá, jak jsme doufali, což je škoda. Ačkoliv bylo těžké udržet naše startovní pozice, když nepršelo, těšili jsme se na něco lepšího po včerejším dobrém výsledku," dodal.

Ze závodu není nadšen ani druhý z jezdců týmu, Max Chilton. "Závodem jsem zklamaný, povzbudily mě ale posuny z dřívějších částí víkendu a já doufám, že další takové dokážeme udělat za dva týdny v Monze," řekl Chilton.

Caterham 

Giedo van der Garde dojel do cíle Grand Prix Belgie 2013 na šestnáctém místě, jeho týmový kolega Charles Pic si průjezd cílovou čárou nevychutnal vůbec, jako jediný z pilotů novějších týmů velkou cenu totiž nedokončil.

"Bývalo by bylo zajímavé sledovat, co by se stalo, kdyby dneska pršelo, nicméně z auta jsme v mém prakticky prvním domácím závodě ve formuli 1 dostali z auta maximum," radoval se van der Garde.

"Začínali jsme na sadě měkčích pneumatik a já jsem byl během prvního kola zcela bez problémů. Předjel jsem jak Chiltona, tak Bianchiho a v osmém kole jsem už doháněl svého týmového kolegu. Pak mi ale bylo řečeno, abych zajel do boxů, protože nám začal unikat olej z vozu, takže jsme auto odstavili, abychom zabránili jakémukoliv poškození nového motoru, který jsme dneska použili," vysvětlil Pic.

Doporučujeme

Články odjinud