5
Fotogalerie

Novější týmy: Nejlepší byl Kobajaši, premiérovou kvalifikaci si odbyl Ericsson

Kapitoly článku:


Caterham

Kamuj Kobajaši (15. místo; do závodu odstartuje 14. kvůli penalizaci Bottase za předčasnou výměnu převodovky): „Je to dobrý způsob, jak se vrátit zpátky, a to nejenom pro mě v mojí první kvalifikaci tohoto roku, ale i pro celý tým po tom těžkém dni, který jsme včera prožili.

Kluci dneska ráno pracovali opravdu tvrdě, aby auto dali dohromady po všech těch věcech, které se nám včera staly. To znamenalo, že jsme ve třetím tréninku mohli odjet 19 kol a následně pak i bojovat v kvalifikaci. Musím přiznat, že momentálně nemám kvůli nízkému počtu odjetých kol to nastavení, jaké bych chtěl mít, takže si troufám tvrdit, že to mohlo být mnohem lepší, kdybychom bývali prožili normální pátek.

V kvalifikaci jsme moje kolo načasovali opravdu přesně, protože když jsem ho zajel, začalo pršet. Bylo to dobré kolo, ale nebylo úplně blízko tomu, co bychom bývali dokázali, kdybychom mohli v pátek jezdit víc. Q2 bylo ale dobrým oceněním za tvrdou práci, kterou tým odvedl. Viděl jsem, co to, že jsme se dostali v prvním závodě do Q2, pro celý náš tým znamenalo. Vypadá to, že zítra bude znovu pršet i svítit sluníčko, takže pokud se nám povede nějak se vypořádat s problémy se spolehlivostí, které jsme dneska měli, myslím, že by to mohl být jeden z nejzajímavějších závodů za dlouhou dobu!“

Marcus Ericsson (20. místo; do závodu odstartuje 19. kvůli penalizaci Gutiérreze za předčasnou výměnu převodovky): „Mám velkou radost z toho, jak šla moje vůbec první kvalifikace ve formuli 1, obzvlášť potom, jak se nám nedařilo v pátek. Dojet do osmi desetin za Kamujem je přesně to, o co jsem se snažil. Navíc fakt, že jsem to dokázal po tak malém ježdění v prvním a druhém tréninku, pro mě i pro tým, který nás dostal až sem, hodně znamená.

Pro kvalifikaci jsme udělali několik změn, které fungovaly dobře. Pořád to sice není přesně to, co bych si přál, ale bylo to dobré zlepšení. Teď je to už jenom o závodu a já už se nemůžu dočkat jeho začátku. Mohl by být lehce šílený, ale já přesně vím, co musím udělat, a jsem na to plně připraven. Budu hrdý na to, že budu moct reprezentovat svůj stát na roštu formule 1, a jsem moc rád, že je to s Caterhamem.“

         F12014GP01AUS_JK1523506.jpg                         F12014GP01AUS_JK1523816.jpg

 

Doporučujeme

Články odjinud