Novější týmy: Marussii zradilo vyvážení auta

Novější týmy: Marussii zradilo vyvážení auta

Ve Velké ceně Abú Zabí 2013 se Caterhamu s přehledem podařilo porazit Marussii, která se trápila s vyvážením. V souboji jezdců novějších týmů tentokrát zvítězil Giedo van der Garde.

Marussia

Jules Bianchi dokončil Velkou cenu Abú Zabí na předposledním, tedy dvacátém místě. Porazit dokázal akorát svého týmového kolegu Maxe Chiltona. "Myslím, že jsme dneska byli opravdu překvapeni naším tempem, a to navíc potom, co se zdálo, že jsme dospěli k jistému zlepšení v kvalifikaci," vysvětluje Bianchi. Pilot měl během GP problémy s vyvážením vozu, navíc se snažil zuby nehty udržet krok s caterhamy, což mělo však neblahý vliv na jeho pneumatiky.

Max Chilton, který skončil poslední, považuje letošní závod na okruhu Yas Marina za velmi obtížný. "Tento víkend jsme dosáhli jistého pokroku, ale z nějakého důvodu jsme to dneska nedokázali předvést," říká jezdec, který letos dokončil zatím všechny závody. Stejně jako jeho týmový kolega si i Chilton stěžuje na vyvážení vozu, které podle něj zavinilo špatnou závodní formu týmu.

Caterham

Charles Pic se ukázal v cíli Grand Prix Abú Zabí 2013 jako devatenáctý, na vítěze závodu však ztratil jedno kolo.  "Auto bylo celý víkend neotáčivé, to pak pokračovalo i dneska v závodě," podotýká Pic. "Ve druhém stintu vůz nebyl vůbec vyvážený, takže se s ním nedalo moc pracovat. Byl jsem před Giedem, ale tým mi řekl, abych ho před sebe pustil. To jsem udělal. S tím, jak to auto fungovalo, jsem nemohl víc dělat," dodává pilot.

Giedo van der Garde pomyslnou bitvu mezi piloty novějších týmů na okruhu Yas Marina v dnešním závodě vyhrál, když si dojel pro osmnácté místo. "Musím říct, že to byl jeden z mých nejlepších závodů," radoval se van der Garde. "Na startu jsem byl před Räikkönenem, který v první zatáčce narazil do mého levého zadního kola. Po tom kontaktu jsem téměř dostal hodiny. Ztratil jsem tak trochu času na svého týmového kolegu a na Chiltona. Oba, já i Charles, jsme ho pak ale ještě před koncem druhého kola předjeli. Potom jsme ještě dostali Bottase. Jsem opravdu rád, že se na mě tentokrát usmálo štěstí," dodává Nizozemec.


Doporučujeme

Články odjinud