Novější týmy: Hispania před Virginem, Kartykejan penalizován

Novější týmy: Hispania před Virginem, Kartykejan penalizován

Trojice novějších týmů obsadí posledních šest míst na roštu zítřejší Velké ceny Indie. Nejrychlejším z jejich pilotů byl opět Heikki Kovalainen.

Lotus

Kvalifikace v případě týmu Lotus nebyla velkým překvapením, Kovalainen obsadil devatenácté, Trulli dvacáté místo. "Myslím, že jsem z auta dostal, co jsem mohl. Je fajn zajet takové kolo, zvláště potom, co jsem se celý víkend trápil s vyvážením vozu a zahříváním pneumatik. Z času, který je o sedm desetin pomalejší než ten Kamujiho, mám tudíž dobrý pocit. Trať se postupně zlepšuje a je zábava na ní jet, na zítřek se už těším," prohlásil Kovalainen. Jeho kolega byl spokojený o něco méně. "Měl jsem trochu smůlu na provoz v měřených kolech. Myslím, že jsme tím přišli o pár desetinek. Byli jsme ale blízko maximu," řekl Trulli, podle kterého rychlost Lotusu v závodě bude o poznání lepší než v kvalifikaci.

HRT

Barvy Hispanie na okruhu Buddh hájí Daniel Ricciardo a Narajn Kartykejan. Ten si velmi užívá podpory domácích fanoušků, za kterou se jim odměnil 22. místem, přičemž byl o 22 tisícin pomalejší než týmový kolega. Zítra však přesto odstartují ze samého chvostu, jelikož obdržel penalizaci pěti míst na startu za zdržování Michaela Schumachera v kvalifikaci. "Využili jsme potenciálu vozu a porazili oba virginy, na což jsem hrdý. Jel jsem na úrovni svého kolegy, ale trochu jsem chyboval. Jsem spokojený s tím, jaký jsem podal výkon a čeho jsem dosáhl. Závodit před domácí kulisou je fantastické," nechal se slyšet Kartykejan. Pro Daniela Ricciarda je 21. místo dosud nejlepším kvalifikačním výsledkem ve formuli 1. "Mám docela velký náskok na d'Ambrosia, což je fajn. Ve třetím tréninku jsme měli problémy a nemohli se řádně připravit na kvalifikaci, takže s konečným výsledkem musíme být spokojeni," řekl Australan.

Virgin

Tým Virgin má za sebou nepovedenou kvalifikaci, oba jeho monoposty byly na trati (i kvůli technickým problémům) nejpomalejší. "Abych řekl pravdu, nebyla to vydařená kvalifikace, tento víkend je zatím hodně těžký. Zdá se, že se vůz pokaždé chová odlišně. To nám znesnadňuje situaci, jedeme na nové trati, která se postupně mění," řekl Jérôme d'Ambrosio, který ale má jinak pro okruh Buddh jen slova chvály. Timo Glock měl potíže s převodovkou a nezajel kvůli nim kvalifikační limit - do závodu ale zřejmě bude puštěn. "Pro tým je to velké zklamání. Pátek byl povedený, ale dnes jsme měli smůlu. V kvalifikaci nám vypadl pátý rychlostní stupeň a mohl jsem odjet pouze jedno kolo," řekl Glock.

Doporučujeme

Články odjinud