Novější týmy: Bianchi navzdory nemoci porazil soupeře

Novější týmy: Bianchi navzdory nemoci porazil soupeře

Mezi piloty novějších týmů se dnes nejlépe předvedl Charles Pic z Caterhamu. Jen o něco málo přes desetinu sekundy pomalejší byl ale Jules Bianchi z Marussii, který od včerejška trpí nevolnostmi.

Caterham

Charles Pic si vyjel v kvalifikaci na Velkou cenu Německa 2013 devatenáctou startovní pozici do nedělního závodu. "Při první jízdě bylo naše rychlé kolo docela slušné, pak jsem byl ale ke konci této jízdy zavolán na mostovou váhu. Potom jsem měl problém se startérem motoru. Mechanici mě museli vzít zpátky do garáže. Pak jsme se rozhodli zajet ještě jedno kolo při druhé jízdě, takže jsme měli čas jenom na to, abychom vůz dali dohromady, nahodili ho a dostali se zpět na trať. V posledním kole bylo moje tempo dobré, trošku mě ale zdržel provoz na trati ve druhém sektoru, což nás asi stálo pár desetin.  Pořád jsme však skončili před našimi blízkými rivaly, na devatenáctém místě, a to byl cíl," vysvětlil Francouz.

Giedo van der Garde se po kvalifikaci na německém Nürburgringu nemohl radovat tak jako jeho týmový kolega, skončil totiž jednadvacátý. "Když kvalifikace začala, vyjeli jsme celkem brzy a při první jízdě jsem zajel dvě čistá kola, ze kterých se mi počítal čas. První jízda byla OK a pneumatiky se chovaly o dost líp než ve třetím tréninku, takže jsme při druhé jízdě jeli už jenom na jedno rychlé kolo. Vyjeli jsme pár minut před koncem, ale pneumatiky většinu první poloviny kola vůbec nepracovaly a tak, ačkoliv jeho druhá polovina byla mnohem lepší, jsem ztratil v prvním sektoru tolik času, že jsem z toho víc už dostat nemohl," řekl Nizozemec.

Marussia

Ačkoliv Jules Bianchi zmeškal kvůli nevolnostem část včerejších volných tréninků, dnes i tak dokázal zajet dvacátý nejrychlejší čas. "Dneska jsem se cítil mnohem líp než včera, ale nebylo to úplně stoprocentní. Myslím, že další noc spánku mi ještě pomůže," okomentoval svůj zdravotní stav Bianchi. "Bylo skvělé dostat se dneska ráno znova do auta a začít proces zrychlování, který, myslím, šel docela dobře. Nějaký čas zabralo dostat vůz do takového vyvážení, jaké by se nám líbilo. Pro zítřek jsme ale v dobré pozici a já se jen těším, co dokážeme zítra v závodním režimu," řekl.

Max Chilton  se v kvalifikaci na Grand Prix Německa 2013 umístil na dvaadvacátém, tedy posledním místě. "Samozřejmě jsem dneska doufal ve víc, protože van der Garde byl celý víkend na dosah.  Zdálo se, že jsem se v kvalifikaci trápil o něco víc, a z nějakého důvodu jsem nedokázal z auta dostat to nejlepší, což je jistým způsobem povzbuzující, protože to znamená, že se můžeme spolehnout na naši silnější závodní formu. Dneska večer se ještě pořádně podíváme na data a uděláme všechno, co budeme moci, abychom zajistili dobrý zítřejší boj s caterhamy," řekl Chilton.

Doporučujeme

Články odjinud