Novější týmy: Bianchi dostal penalizaci za blokování di Resty

Novější týmy: Bianchi dostal penalizaci za blokování di Resty

V kvalifikaci na Velkou cenu Koreje 2013 Caterham opět porazil Marusii, Jules Bianchi navíc ještě dostal penalizaci tří míst na startu a druhé napomenutí od stewardů za zdržování Paula di Resty v Q1.

Marussia

Jules Bianchi (21. místo; Po kvalifikaci mu však byla udělena penalizace tří míst na startovním roštu za zdržování Paula di Resty v Q1, pilot navíc obdržel své druhé letošní napomenutí.): "Zdá se, že teď odvádíme lepší práci při stíhání caterhamů, a ačkoliv je mezera mezi námi větší než v pátečních volných trénincích, doufám, že s nimi zítra můžeme svést lepší souboj, a to i přes tu penalizaci. S vylepšováním auta jsme odvedli dobrou práci, v kvalifikaci jsme jen neměli dostatek příležitostí, abychom to ukázali. Co se však závodu týče, věřím si teď mnohem víc."

Max Chilton (22. místo): "Mám opravdu radost z toho, jakého pokroku jsme s vozem dosáhli. Povzbuzuje mě taky moje rychlost ve srovnání s Julesem. Dneska odpoledne jsem byl jen desetinu za ním. Zatím si samozřejmě nemůžeme být jistí, co nám přinese počasí, ale v závislosti na práci, jakou jsme zatím odvedli, jsem šťastný a na 51 kol na korejském okruhu, jako na svůj první závod tady, se těším."

 

Caterham

Charles Pic (19. místo): "V kvalifikaci jsme měli dvě jízdy na superměkkých pneumatikách, vyjeli jsme ale celkem pozdě. První jízda byla dobrá, ale určitě jsem měl ještě prostor pro zlepšení, což se mi také při druhé jízdě podařilo. Skončil jsem tedy devatenáctý, dostatečně daleko od našich nejbližších soupeřů. Při svém rychlém kole jsem se dostal do malé zácpy na trati, ale i kdyby k tomu nedošlo, stejně bychom neměli na to, abychom tak moc tlačili na vozy před námi. Zítra tedy startujeme tam, kde jsme očekávali, a vzhledem k tomu, že vůz teď vypadá mnohem lépe než v pátek, těším se na závod."

Giedo van der Garde (20. místo): "Kvalifikace byla opravdu těsná! První jízda v Q1 byla v pohodě, ale bylo pořád co zlepšovat. Ne sice tolik, abychom mohli bojovat s williamsy, ale dostatek na to, abychom se dostali před Bianchiho a Chiltona. Nakonec ale první sektor nebyl tak volný, jak jsme doufali, zbylé dva sektory byly ale dobré. Byl to velmi těsný souboj s mým týmovým kolegou. Tentokrát prostě vyhrál on, takže zítra odstartujeme do závodu za williamsy. Cílem samozřejmě je zopakovat to, co jsme dokázali v Singapuru, a bojovat s nimi tak, jak jen budeme moct. Už dřív jsme ukázali, že závodní rychlost k tomu máme, takže uvidíme, co se bude dít."

Doporučujeme

Články odjinud