Nové vozy týmů McLaren, Force India a Virgin získaly pozitivní hodnocení

Nové vozy týmů McLaren, Force India a Virgin získaly pozitivní hodnocení

Na okruhu v Jerezu debutovaly v testech tři nové monoposty letošní specifikace. Jezdci McLarenu, Force Indie a Virginu svá nová auta opatrně chválili.

Lewis Hamilton jezdil s McLarenem MP4-26. Podle něj představuje nové auto z Wokingu krok vpřed. "Zatím jsem nezjistil, jestli je to díky zlepšení aerodynamiky nebo mechaniky, ale můj první dojem byl, že se řídí dobře," popisoval.

V některých oblastech se vůz zlepšil výrazně. "Měli jsme rozsáhlý program. Auto se chová lépe než to loňské, takže jsem spokojený. Není tu nic vzrušujícího, co bych mohl říct. Nejezdili jsme dost, nepracovali jsme na nastavení, nepoužili jsme současně zadní křídlo a KERS. Vyzkoušel jsem si různé díly skládačky a těším se, až je vyzkouším všechny najednou."

Premiéru Force Indie VJM04 zkomplikoval problém s izolací výfuků. Když ho tým vyřešil, jezdilo nové auto spolehlivě a chlazení bylo v pořádku. "Moc kol jsme neodjeli, ale aspoň jsme nakonec mohli jezdit celou hodinu, jen základní jízdy," vysvětloval Adrian Sutil. "Vyvážení je v pořádku, auto se snadno řídí. Teď musíme zjistit, jak jsme na tom s výkonností a jak si stojíme ve srovnání s ostatními. Zatím je na to příliš brzy."

Premiéra v řádných testech čekala ve čtvrtek také na Virgin MVR-02. Za jeho volant se posadil Timo Glock, ale hned v prvním kole ho postihly problémy s tlakem paliva. Opravy trvaly až do oběda. Nakonec si německý pilot připsal 42 kol.

"Bylo trochu frustrující, že auto muselo dopoledne zůstat v garáži, ale jinak mám pozitivní dojmy z toho, co se nám odpoledne podařilo," řekl Glock. "Z tohoto úhlu pohledu to byl velmi dobrý začátek."

Doporučujeme

Články odjinud