Nové týmy jsou tu pro předjíždění, uvedl šéf F1 na okraj ke vstupu na burzu

Nové týmy jsou tu pro předjíždění, uvedl šéf F1 na okraj ke vstupu na burzu

Velkolepý vstup na burzu v Singapuru se odkládá na neurčito, majitelé formule 1 se bojí, že by získali málo peněz, proto ho pozastavili.

Původně se mělo se zhruba 20 procenty akcií formule 1 začít obchodovat na burze už v červnu, ale došlo k odkladu, protože světová ekonomika není podobným krokům nakloněna, ukázal to mimo jiné vstup na burzu v podání Facebooku.

Společnost CVC se coby majitel tohoto sportu proto rozhodla, že letos na burzu formule 1 nepůjde, uvedl to Bernie Ecclestone pro Telegraph. Stojí si však za tím, že v tom není nic jiného než světová ekonomika.

Budoucnost formule 1 je podle něj totiž zajištěná, a to včetně účasti Mercedesu. Podpis německé automobilky má být už jen formalitou. Šéfovi F1 ani nevadí, že od roku 2014 budou na roštu působit zřejmě jen tři dodavatelé motorů, víc jich být může, ale nemusí.

A počet týmů je podle Ecclestona také v pořádku. Ovšem na adresu těch novějších si neodpustil sarkastickou poznámku. "Lidé pořád říkají, že se dost nepředjíždí. Pokud jsou (Caterham, Marussia a HRT) tady, hodně se předjíždí, takže svůj účel plní."

Doporučujeme

Články odjinud