Nové pneumatiky rozložení sil zásadně neovlivnily, míní McLaren

Nové pneumatiky rozložení sil zásadně neovlivnily, míní McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh je přesvědčený, že změny zavedené Pirelli v Německu neměly větší dopady na výsledek závodu.

Na Nürburgringu dostaly týmy nové zadní pneumatiky s kevlarovou konstrukcí a Pirelli zakázalo zaměňovat levou za pravou. Zejména Mercedes a Force India si pak stěžovaly, že kvůli těmto změnám výkonnostně ztratily.

"Nemyslím, že kvůli té specifikaci došlo k obrovským změnám v pořadí napříč pit lane," oponoval Whitmarsh v rozhovoru s Adamem Cooperem.

"Jsem si jistý, že to Force India bude vidět jinak, ale když se podíváte na všechny ostatní vozy, tak navzdory protestům proti tomu, co se bude dít, si nemyslím, že nastalo nějaké zemětřesení."

McLaren zaznamenal v Německu drobné zlepšení, ale podle Whitmarshe bylo částečně zkresleno výjezdy safety caru, výsledek mohl být ještě lepší.

"Nenechám se unést, ale naše závodní rychlost byla rozumná," konstatoval. "Myslím, že oba závodní jezdci odvedli dobrou práci. Odjet strategii dvou zastávek vyžadovalo hodně disciplíny. Nakonec to bylo trochu frustrující, protože nás brzdil provoz na trati, a taky kvůli neobvyklému uspořádání safety caru, které hodně pomohlo Markovi."

"V takových situacích nikdy nemáte radost a nás to maximálně frustrovalo. Ale kromě toho jsme dobře závodili jako tým. Kdybychom jeli naplno na tři zastávky, tak bychom v závodě byli rychlejší, než když se snažíte šetřit pneumatiky a jet strategii dvou zastávek. Celkově to byl malý krok vpřed, ale radostí ještě neskáčeme."

Doporučujeme

Články odjinud