Nové pneumatiky nebudou významně jiné, ujišťuje Pirelli

Nové pneumatiky nebudou významně jiné, ujišťuje Pirelli

Pirelli říká, že chce zachovat současnou podívanou na trati, a proto zadní pneumatiky upraví jen s minimálními dopady na jejich vlastnosti.

Ve středu Pirelli oficiálně oznámilo, že upravené zadní pneumatiky přiveze do Montrealu jen na testování, zatímco pro závodní víkend týmy dostanou super měkkou a měkkou směs v letošní původní specifikaci.

"Tyto nové pneumatiky budou do Kanady přivezeny jako experimentální pro volné tréninky, jak to umožňují současná pravidla. Každý jezdec dostane dvě sady této nové střední směsi k použití jen v pátečních trénincích," upřesnilo.

Upravené zadní pneumatiky budou mít kevlarový pás místo kovového a Pirelli věří, že rozložení sil ve startovním poli neovlivní.

"Na základě zpětné vazby od týmů a jezdců bude nová specifikace pneumatik pak připravena k nasazení od britské Grand Prix na konci června a bude používána až do konce roku."

"Cílem zavedení nové pneumatiky je zamezení oddělování běhounu od struktury. Ale charakteristiky výkonu a opotřebení nové pneumatiky nebudou významně jiné, cílem je zachovat podívanou a strategický element u všech závodů."

Doporučujeme

Články odjinud