Nové pneu Pirelli dobrou zprávou pro Schumachera

Nové pneu Pirelli dobrou zprávou pro Schumachera

Michael Schumacher dal palec nahoru novým pneumatikám Pirelli, které jsou poprvé testovány týmy formule 1 na okruhu v Abú Zabí.

Schumacher se podle svých slov při svém návratu do formule 1 trápil s pneumatikami Bridgestone. Přední gumy byly pro rok 2010 zúženy o 25 milimetrů a v důsledku toho ztratila přední část auta na přilnavosti. Schumacher pak nemohl využít svého jezdeckého stylu k tomu, aby vytěžil maximum ze svého vozu.

Stejně jako šéf Mercedesu Ross Brawn i Schumacher se začali upínat k sezoně 2011, kdy budou týmy používat pneumatiky Pirelli.

"Mají hodně odlišnou kombinaci," uvedl pro Autosport Schumacher na dotaz, zda nové pneumatiky Pirelli mu více padnou. Přes zjevný optimismus je ale Schumacher opatrný a čeká, až jak si bude nový mercedes s novou generací pneumatik rozumět.

"Ale zda mohu říci, že jsou nové přední pneu silnější a že padnou mému jezdeckému stylu? Důležité je, jak nové auto bude sedět těmto pneumatikám. To je velmi důležité. Ale první dojmy na základě toho, co jsme tu viděli, jsou pozitivní."

Zcela odlišné dojmy měl po včerejšku týmový kolega Nico Rosberg. Ten řekl, že nové pneu jsou horší. Fernando Alonso, který jezdil dnes a dnešní testy vyhrál, si ale nové pneumatiky také pochvaloval.

"Nejsou od bridgestonek moc odlišné. Myslím, že to bude hladký přechod na nové pneu," řekl Alonso.

Doporučujeme

Články odjinud