Nové křídlo Williamsu v Kanadě spíš uškodilo, míní Senna

Nové křídlo Williamsu v Kanadě spíš uškodilo, míní Senna

Bruno Senna prozradil, že zakřivené zadní křídlo, se kterým Williams poutal pozornost v minulém závodě, nebylo krokem vpřed.

Jelikož v Kanadě hraje důležitou roli maximální rychlost vozu, připravil si tým z Grove speciální zadní křídlo s nižším odporem vzduchu. Jenomže ztráta přítlaku, která byla nevyhnutelným doprovodným jevem, byla až moc velká.

"Těžko přesně říct, co jsme měli dělat, ale když se na závod podívám teď, hlavně vzhledem k teplotám, možná jsme měli závodit s tím druhým křídlem a mít víc přítlaku, abychom šetřili pneumatiky," řekl Senna v rozhovoru pro Autosport. "Bývali bychom tak mohli víc tlačit, ale to se samozřejmě snadno říká takhle s odstupem času."

Williams se nejen tímto novým zadním křídlem snažil reagovat na skutečnost, že okruhy typu stop and go jeho vozu moc nesedí. Senna věří, že řešení je na cestě.

"Na těchto tratích nám to zatím moc nejde, snad budeme mít dobrý balík pro Monzu. Ale když jde o rychlé zatáčky, auto je dobré. Jde jen o to dát vše správně dohromady. Teď to bude opravdu důležité, protože se ostatní týmy hodně zlepšují."

"Víme, že v Silverstonu budeme mít slušný balík úprav, což vítáme, ale je to nikdy nekončící souboj v upravování a zlepšování. Doufejme, že znovu přeskočíme ostatní vozy a budeme mít pár závodů, než nás doženou."

Doporučujeme

Články odjinud