Nové ferrari bude kompletně přepracované a s trikolorou

Nové ferrari bude kompletně přepracované a s trikolorou

Ferrari chystá na úterý večer prezentaci svého nového vozu.

Ferrari odhalí svůj vůz v úterý v 18:30 v Teatro Valli v Reggio Emilia. Přímý přenos bude na sociálních sítích Ferrari. Odkaz najdete včas na F1sport.

Podle dosavadních informací se má vůz jmenovat SF1000. Ferrari si tím připomene 1000 závodů ve formuli 1. Samotná F1 sice slavila kulaté výročí už vloni v Číně a Ferrari je v královně motorsportu od začátku v roce 1950, ale vynechávalo závody v Indy 500 apod. Na kontě má 993 účastí v závodech a 991 startů. Minimálně jeden rudý monopost odstartoval do všech závodů od GP Itálie v roce 1982.

Ferrari navíc prezentuje vůz v Reggio Emilia, kde se v roce 1797 zrodila italská vlajka. Na voze tak má být opět viditelnější trikolora. Prezident společnosti John Elkann chce zdůraznit italskou povahu značky.

Fanoušky ale asi nejvíce zajímá výkon na trati. Vloni bylo Ferrari po zimních testech favoritem, ale nakonec z toho byla jen tři vítězství. 

„Letos byl vůz kompletně přepracován,“ řekl Piero Ferrari pro Corriere dello Sport.

„Doufáme, že jsme udělali vše pro to, abychom odstranili problémy z loňského roku. Myslím, že byla vykonána dobrá práce. Máme dobré šance.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud