Nos vozu můžeme ještě změnit, říká technický šéf Toro Rosso

Nos vozu můžeme ještě změnit, říká technický šéf Toro Rosso

Monopost STR7 má v přední části jedny z nejladnějších křivek z letošních aut, ale Toro Rosso přiznalo, že možná nebylo dost agresivní, takže může přijít změna.

Kromě McLarenu MP4-27 mají všechny doposud představené vozy větší či menší schod na nose. Toro Rosso spíš menší. "Myslím, že jsme mohli být trochu agresivnější, ale nakonec jsme museli to auto homologovat před prvními jízdami tady, což nám zkrátilo čas na vývoj," řekl technický šéf italského týmu Giorgio Ascanelli. "Byli jsme prostě v situaci, kdy jsme museli jít do nárazových testů. Studujeme i jiná řešení."

"Nebudu stavět nové šasi, ale myslím, že udělám jiný nos. Stejně jako jsme to udělali loni, ale loni nám to trvalo trochu moc dlouho. Doufejme, že letos budeme lépe připraveni." Změna nosu si ale s největší pravděpodobností vyžádá nový nárazový test.

Otázka, kterou si teď mnozí kladou, zní, zda McLaren se svým hladkým nosem zaostává, nebo má naopak náskok před konkurencí. "Myslím, že ani jedno," odhadl technický šéf Lotusu James Allison v rozhovoru pro Autosport.

"Je tu obrovské množství možností, jak to udělat, a oni tu svojí konstrukci nosu používají už delší dobu, takže ji prostě dál vylepšili. Ale upřímně si myslím, že tu bude mnoho platných řešení."

Doporučujeme

Články odjinud