Norrise netrápí srovnávání s Hamiltonem

Norrise netrápí srovnávání s Hamiltonem

Člen programu McLarenu Lando Norris nevěnuje velkou pozornost tomu, že je srovnáván s čtyřnásobným mistrem světa formule 1 Lewisem Hamiltonem.

Brit v loňském roce získal titul v evropské formuli 3. V letošní sezóně přitom bude zastávat funkci testovacího a rezervního jezdce týmu McLaren ve formuli 1.

Kromě toho bude letos závodit v šampionátu formule 2. Před dvanácti lety v tomto šampionátu, který se tehdy jmenoval GP2, získal ve své premiérové sezóně Hamilton titul a další rok získal sedačku u McLarenu ve formuli 1.

„Dodává mi to trochu motivace, ale ne zase moc,“ řekl Norris. „Možná je dobré si uvědomit, že jdete po stejné cestě a on to dotáhl do formule 1. Jestli tak budu pokračovat, mohl bych možná udělat totéž. To je trochu motivující.

Kromě toho se ale opravdu nad tím nesnažím přemýšlet a zabývat se tím, co říkají ostatní. Dělám to opravdu jen proto, že si to skutečně užívám.

Není to tak, že bych si to neužíval a jsem v tom jen dobrý, takže si z toho, doufejme, mohu vybudovat kariéru. Dělám to rád, a to je důvod, proč to chci dělat.“

Z toho důvodu podle svých slov Norris nemá ani žádný dlouhodobý plán své kariéry.

„Jen se snažím soustředit na to, co dělám a snažím se maximálně vytěžit z práce v týmu. S každým se seznámit, odvádět maximum a snad vítězit, pak je totiž ještě zábavnější jít a dělat to. Rád bych se jen pokusil soustředit na to, co dělám. V podstatě to zkoušet a vyhrávat.“

Ještě před začátkem sezóny formule 2 čeká Norrise premiéra v závodě 24 hodin Daytony, kde bude za tým United Autosports ve voze Ligier JS P217 Gibson s číslem 23 jeho týmovým kolegou dvojnásobný mistr světa F1 a pilot McLarenu Fernando Alonso. Posádku doplní ještě Phil Hanson.

Foto: McLaren

Doporučujeme

Články odjinud