Norris se učil od Verstappena ve virtuálních závodech

Norris se učil od Verstappena ve virtuálních závodech

Lando Norris přiznal, že se ve virtuálních závodech často učí a inspiruje od Maxe Verstappena, se kterým spolu závodí na simulátorech.

V letošní sezóně formule 1 na sebe McLaren, za který závodí Norris, a Verstappenův Red Bull na závodní trati narazí málokdy. Přesto má britský nováček možnost učit se od Verstappena.

„S Maxem na trati nezávodím. Už jsem se o něm ale naučil, když jsem s Maxem závodil (v počítačových hrách) a měli jsme nějaké zábavné závody. Díky závodění s dalšími lidmi, jako třeba s Maxem, jsem se už před příchodem této sezóny mohl učit,“ pochvaluje si Norris.

„S Maxem, který je opravdovým závodníkem, se naučíte, jak jezdí na simulátoru a jak podobné je to ve srovnání na trati. Mohl jsem se naučit, jak bude závodit na trati. Už jsem se naučil to, jak brání, protože je v tom opravdu dobrý. Občas dokáže být při předjíždění velmi agresivní.“

Norris a Verstappen spolu za monitorem počítače na začátku letošního roku závodili za jeden tým ve dvanáctihodinovém vytrvalostním závodě v Bathurstu.

19letý Norris ale připouští, že ačkoliv simulátory a virtuální realita zaznamenaly velký pokrok, oproti reálným závodům jsou stále patrné rozdíly.

„Na simulátorech možná tlačíte trochu více, protože si to můžete dovolit. Je tu ale spousta věcí, které si z toho mohu odnést. Jsem si jistý, že o mně (Verstappen) zjistil to, v čem jsem dobrý a v čem špatný. Kdybych s ním závodil, věděl bych, jak by se choval. Kdybych ho nikdy předtím neviděl v televizi, věděl bych, jak by závodil jen díky jízdě na simulátoru.“

Norris také vyzdvihl schopnosti jezdců ve virtuálních šampionátech.

„Všichni tihle kluci jsou super rychlí. Nejen, že každý den stráví hodiny trénováním, ale také rozumí tomu, jak řídit vůz a jak jej nastavovat. Není to jen o tom kroužit a učit se, jak řídit auto v simulátoru. Učíte se o všem: jak jezdí ostatní, na kterých místech můžete a nemůžete předjíždět, jak ostatní donutit k chybě. Naučíte se spoustu věcí, což je super!“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud