Norris od nás dostane čas, říká Brown

Norris od nás dostane čas, říká Brown

Lando Norris bude v roce 2019 nováčkem ve formuli 1 u týmu McLaren, kde vytvoří novou jezdeckou dvojici s Carlosem Sainzem juniorem. Podle šéfa McLarenu Zaka Browna dostane devatenáctiletý Norris od týmu čas, aby se v „královně motorsportu“ adaptoval.

Mladý britský závodník u McLarenu nahrazuje Stoffela Vandoorna, který po konci ve formuli 1 nalezl útočiště u týmu HWA ve formuli E.

Norris zaznamenal v juniorských sériích řadu úspěchů, a to včetně titulu šampiona evropské formule 3 z roku 2017. Tehdy s monopostem týmu Carlin vyhrál devět závodů a i díky tomu je považován za jednoho z největších talentů. Zároveň již v minulém roce Lando Norris několikrát testoval vůz McLaren, a to i během pátečních tréninků.

I tak však bude jeho první sezóna spíše „aklimatizační“, s čímž počítá i šéf McLarenu Zak Brown.

„Formule 1 může být pěkně zlé prostředí. Musíme krotit naše očekávání a nesmíme vynášet soudy již po třech závodech,“ řekl směrem k Landu Norrisovi pro britský deník The Sun Zak Brown.

„Určitě od nás dostane (Norris) čas pro adaptaci. Je to prostředí, kde čelíte velkému tlaku, a to první, co se vám vždy stane, je to, že vás začnou porovnávat s vaším týmovým kolegou.“

Lando Norris bude u McLarenu svádět interní souboje s o pět let starším Španělem Carlosem Sainzem juniorem, který ve formuli 1 načne již svoji pátou sezónu.

„Očekáváme, že mezi sebou budou závodit tvrdě a čistě. Zároveň budou jeden pro druhého měřítkem výkonnosti,“ řekl Brown o budoucích soubojích mezi Norrisem a Sainzem.

Foto: Getty Images / James Bearne

Doporučujeme

Články odjinud