Norris nečeká, že by bojoval o pole position | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Norris nečeká, že by bojoval o pole position

Pilot McLarenu zakončil volné tréninky na velice slibném druhém místě. Hungaroring oranžovým vozům sedí, na Ferrari a Red Bull to však v sobotu stačit nebude.

Lando Norris (4./2.)

Minulý víkend Norris v kvalifikaci na pole position ztratil 1,1 sekundy. Startoval pátý a závod dokončil na sedmém místě se ztrátou 52 sekund. Bude to v Maďarsku lepší?

„Na boj o pole position nevěřím. Vůz je ale fajn, cítím se dobře. Zdá se, že zdejší okruh našemu autu sedí více než jiné. Na druhou stranu se běžně stává, že jsme ve druhém tréninku výše než v kvalifikaci. Oproti ostatním odpoledne méně šetříme motor, abychom si mohli udělat obrázek o kvalifikační rychlosti.

Je nám ale jasné, že Ferrari, Red Bull a Mercedes se v sobotu zrychlí. Musím ale říct, že jsme v dobré formě, auto funguje, jak má. Jsme nejspíše silnější než na okruhu Paula Ricarda. Na pole position nepomýšlím, rád bych ale mířil na vyšší pozice než ve Francii,“ řekl Norris.

Daniel Ricciardo (8./5.)

Také zkušený Australan má za to, že McLaren oproti Francii zrychlil. Na boje na nejvyšších příčkách to však nestačí.

„Nevím, jak na tom byli ostatní, ale cítili jsme se dobře už ráno. Když máte dobré časy v obou trénincích, obvykle to značí, že jste konkurenceschopní.

Omlouvám se fanouškům, ale na pole position to nebude. Nejsem pesimista, snažím se zůstat realistou. Očekávám, že ostatní zítra zrychlí.

Máme za sebou povedený pátek, začali jsme povzbudivým způsobem. Uvidíme, jak se nám podaří přes noc připravit auto na sobotu. Rádi bychom bojovali o čelní příčky, nicméně od Le Castellet je to jen týden, a tak nemůžeme čekat zázraky.

Trať nám sedí rozhodně víc, udělali jsme pokrok, ale zřejmě ne zas tak velký,“ přiznal Ricciardo.

Doporučujeme

Články odjinud