Norris je se sedmým místem spokojen, Ricciarda vyřadil únik oleje | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Norris je se sedmým místem spokojen, Ricciarda vyřadil únik oleje

Jezdci McLarenu startovali do Velké ceny Itálie formule 1 z druhé řady. Lando Norris po špatném startu skončil sedmý, Daniel Ricciardo závod nedokončil.

Norrisův rozjezd ze startu nebyl ideální a Brit se propadl až na sedmou pozici.

Poté, co získal nějaké pozice, ztratil další čas Norris v boxech, kde se zdržel déle kvůli problému s pravou přední pneumatikou. S konečným výsledkem je přesto spokojen.

„Byl to dobrý den. Nakonec jsem velmi spokojený s výsledkem. Rychlost byla dnes opravdu dobrá. Měli jsme skončit pátí nebo šestí, ale na startu jsme ztratili několik pozic, což ovlivnilo náš závod,“ řekl Norris.

„Z víkendu si nicméně můžeme odnést spoustu pozitiv. Budeme tvrdě pracovat a pokusíme si tuto formu udržet i v dalších závodech.“

Ricciarda vyřadil únik oleje

Únik oleje stál za odstoupením Daniela Ricciarda, který zastavil mezi zatáčkami Lesmo. Kvůli odklizení jeho vozu musel na trať vyjet safety car, který závodníky dovedl až do cíle.

„Bylo hezké startovat vpředu a mít dobrý start. Vypadalo to, že Lando má špatný start, dostal jsem se před něj a bylo hezké být na třetí pozici. Brzy jsem ale viděl, že je za mnou Max (Verstappen), který byl na úplně jiné úrovni,“ řekl Ricciardo.

„Jen jsem se snažil na čtvrtém místě dostat do tempa, ale nebyli jsme dostatečně rychlí. Měl jsem pocit, že při odrážení útoků Gaslyho odvádím dobrou práci, ale neměl jsem moc co víc ukázat.

„Byl to náročný závod, snažil jsem se dělat maximum, 10-15 kol před cílem jsme chytili rytmus na tvrdé sadě pneumatik, pak ale motor zkrátka v šesté zatáčce vypnul.

„Musel jsem okamžitě zastavit, protože jsem byl zaseknutý na převodovém stupni a nemohl jsem vůz odstavit na bezpečném místě. Bylo by hezké dnes získat nějaké body, ale nebylo nám přáno.“

Doporučujeme

Články odjinud