Norris chtěl jen postoupit do Q2. Ve své první kvalifikaci ve F1 obsadil osmé místo

Norris chtěl jen postoupit do Q2. Ve své první kvalifikaci ve F1 obsadil osmé místo

Lando Norris ve své první kvalifikaci ve formuli 1 na Velkou cenu Austrálie zazářil osmým místem. Cílem pilota McLarenu přitom původně bylo jen postoupit z první části kvalifikace.

Ačkoliv v trénincích zaostával a ve všech třech vždy skončil na osmnáctém místě, když porazil jen oba jezdce Williamsu, v kvalifikaci na závod v Albert Parku se druhý muž loňské sezóny formule 2 probojoval až mezi deset nejlepších do třetí části, kde porazil i Kimiho Räikkönena a Sergia Péreze.

„Užil jsem si to (kvalifikaci) do posledního detailu, ale nervozita mě připravila o všechnu tu radost. Ta ale přišla, jakmile jsem dokončil kolo, se kterým jsem byl spokojený a jsem také samozřejmě šťastný za celý tým,“ řekl Norris pro Sky Sports.

„Mám z toho radost, když vím, jak tvrdě tým pracoval a pro kvalifikaci se to všechno sešlo. V Q1 jsem jel tři jízdy a použil jsem tři sady měkkých pneumatik. Naším cílem bylo jen se pokusit dostat do Q2, a to šlo dobře. Pak jsem zajel své kolo v Q2 a dostal se do Q3,“ popsal Norris svou první kvalifikaci ve formuli 1.

„Teď jsem šťastný, zítra mě ale čeká hodně práce. Myslím, že to ukazuje, že je možné toho dosáhnout a že jsme se určitým způsobem od minulé sezóny posunuli vpřed. Ne až tolik, jak bychom potřebovali, cítím však, že jsem ze všeho dostal maximum. Je před námi spousta práce, abychom udrželi tyto Q3. Dnešek není výjimkou, ale nebudeme do nich postupovat stále, takže si to užívám,“ dodává.

Jeho týmový kolega Carlos Sainz Jr., který do McLarenu před letošní sezónou přestoupil z Renaultu, odstartuje z osmnácté pozice.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud