Nobuharu Macušita věří v zisk superlicence

Nobuharu Macušita věří v zisk superlicence

Člen programu Hondy Nobuharu Macušita věří, že v letošní sezóně formule 2 se dokáže umístit mezi nejlepšími třemi a zajistí si dostatek bodů pro zisk superlicence potřebné pro formuli 1.

23letý Japonec nyní absolvuje svou třetí sezónu ve formuli 2, která se ještě do loňského roku jmenovala GP2, s týmem ART Grand Prix. V průběžném pořadí mu zatím patří šestá příčka, když letos dokázal vyhrát dva sprinty v Barceloně a na Hungaroringu.

Pilot musí získat 40 bodů v rámci bodování pro zisk superlicence, Macušita proto musí skončit nejhůře třetí v celkovém hodnocení, aby tohoto dosáhl. V prvních dvou sezónách v šampionátu obsadil deváté a jedenácté místo. Čtyři podniky (osm závodů) před koncem sezóny je třetí Rus Arťom Markelov, který je před Macušitou o 32 bodů.

„Mým cílem je být ve F2 mezi nejlepšími třemi, abych získal superlicenci a příští rok mohl být ve F1,“ řekl Macušita. „Musí se mi dařit ve F2 a příští rok se uvidí.“

„Myslím, že se toho dá dosáhnout. Před tímto víkendem (v Maďarsku) jsme měli několik náročných víkendů, ale Spa je můj oblíbený (okruh), také vůz bude velmi dobrý. Pro další závody jsem pozitivní, myslím, že mohu odvést dobrou práci.“

Japonec pro Motorsport.com také řekl, že pokud se mu nepodaří letos skončit mezi nejlepšími třemi ve formuli 2, je velmi nepravděpodobné, že zůstane v šampionátu i čtvrtým rokem.

Macušita při sezónních testech na Hungaroringu poprvé testoval vůz formule 1, když dostal příležitost u Sauberu. Honda v současné chvíli jedná o tom, komu bude příští rok dodávat pohonné jednotky. Nyní probíhají jednání s Toro Rosso. Jak ale sám Macušita říká, případné jeho angažování u italské stáje on nemá ve svých rukou.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud