Nikdy jsem v sebe nepřestával věřit, říká Hamilton

Nikdy jsem v sebe nepřestával věřit, říká Hamilton

Lewis Hamilton nedokázal udržet svou startovní pozici a ve Velké ceně Koreje skončil druhý. Týmový kolega Jenson Button Alonsovy útoky ustál a dojel na čtvrtém místě. AKTUALIZOVÁNO

Lewis Hamilton odstartoval do historicky druhé Velké ceny Koreje z prvního místa, to však ještě během prvního kola ztratil ve prospěch Sebastiana Vettela. Britský pilot nakonec dokázal ubránit svou pozici před druhým pilotem Red Bullu Markem Webberem a závod dokončil na druhém místě.

Na tiskové konferenci Hamilton řekl: "Nikdy bych v sebe nepřestal věřit. To není nic, co by se mělo dělat. Měl jsem za sebou víru důvěru týmu, takže už to bylo jen o tom, abych se snažil vyhnout problémům. Snažit se a zůstat mimo kancelář stewardů, držet svou hlavu sklopenou a získat lepší výsledky. "

I když Brit oproti startu ztratil jednu pozici, je s výsledkem závodu spokojený: "Bylo to OK. Nebylo to tak špatné. Během závodu jel Mark velmi dobře a gratuluji také Sebovi. Během celého víkendu byli o dost rychlejší, bylo opravdu těžké Seba chytit a předjet." Hamilton rovněž přiznává, že měl v závodě problémy s nedotáčivostí. I přesto je ale rád, že se konečně začíná dostávat z nešťastného období, které poslední dobou musí prožívat.

Jenson Button není po dnešním závodě příliš nadšen: "Můj největší problém byl, že jsem neměl žádnou přilnavost na přední části vozu. Nemohl jsem se prostě dostat k těm autům dostatečně blízko, abych mohl použít DRS. Navíc pokud DRS nesmíte použít a auto před vámi ho používá, jste ještě ve složitější situaci, protože na vás získává náskok půl sekundy. Získat ten čas ve zbytku kola zpět, abych se vešel do limitu pro použití DRS je pak opravdu náročné." Button svůj dnešní výsledek nesvaluje na špatný start, ale myslí si, že prostě jen nebyl dostatečně rychlý.

 

Doporučujeme

Články odjinud