Nikdy jsem nebyl součástí Markovy agendy, odpovídá na kritiku Webber

Nikdy jsem nebyl součástí Markovy agendy, odpovídá na kritiku Webber

Mark Webber nemá těžkou hlavu z kritiky, kterou mu adresoval poradce Red Bullu Helmut Marko. Australan se z jeho náklonnosti nikdy netěšil.

Marko na začátku ledna řekl o Webberovi, že podává nevyrovnané výkony a že se snadno nechá rozhodit, čímž se chytí negativní spirály.

"Víte, na této úrovni mají všichni své agendy a dlouhou dobu je zřejmé, že já jsem nikdy nebyl součástí té Markovy," reagoval suše Webber.

Australský závodník se teď raději soustředí na novou sezónu. V té pro něj bude nemalou změnou nový závodní inženýr, Simon Rennie vystřídal po šesti letech Ciarona Pilbeama.

Další novinkou pro Webbera je skutečnost, že po delší době funguje bez cizích těles v těle, následky ze staré nehody na kole jsou snad definitivně pryč.

"Poslední operaci na odstranění posledního kousku kovu - 40centimetrové titanové tyče - jsem podstoupil na začátku prosince," připomněl. "Zákrok proběhl velmi hladce a moje rekonvalescence byla výjimečná. Pár týdnů jsem si odpočinul od běžného tréninku, ale v prvním lednovém týdnu jsem se k němu pomalu vrátil a teď jsem v něm už naplno."

"Nevěděl jsem, co přesně mám očekávat od jejího odstranění, kromě klidu v duši, ale jsem velmi rád, že některé potíže a bolesti, které jsem poslední tři roky zažíval během tréninku, se zdají být minulostí."

Doporučujeme

Články odjinud