Nico Rosberg pomýšlí na boj o stupně vítězů

Preferoval by sucho, ale nebojí se ani deště.

V týmu Franka Williamse po dnešním kvalifikačním zápolení vládne spokojenost. Nico Rosberg potvrdil slušnou formu vozu FW31 a zajel šestý nejrychlejší čas. Po penalizacích Sebastiana Vettela a Rubense Barrichella zítra odstartuje dokonce ze čtvrtého místa a tedy na dostřel medailovým pozicím.

"Ze čtvrtého místa mám před zítřejším závodem ohromnou radost. V prvních dvou částech kvalifikace vozy nebyly tak rychlé, jak bychom si přáli, ale dalo se s tím pracovat. V poslední části kvalifikace, kdy jsme měli natankováno více paliva, se mi jelo mnohem lépe. Dovolilo mi to zajet šestý čas, což po penalizacích soupeřů stačí na druhou řadu.

Slibná startovní pozice společně s dobrým vozem a strategií nám dávají slušnou šanci na boj o stupně vítězů. Důležitý bude samozřejmě start, musím se mít na pozoru před tím, kdo všechno kolem mě má ve voze KERS. Radši bych byl, kdyby se zítřejší závod jel na suchu, bylo by to jistější. Pokud ale bude pršet, nebude to znamenat katastrofu, sice se vše trochu zamíchá, ale poradíme si i s touto situací."

Mírné zklamání možná fanouškům Williamsu připravil Kazuki Nakadžima, který nedokázal postoupit do třetí části kvalifikace.

"Auto bylo dobré, v kokpitu jsem se cítil příjemně, všechno šlo podle plánu, jen se mi nepodařilo nahnat desetinku k dobru, která by mě dostala do první desítky. Alespoň si teď můžu nechat auto natankovat podle libosti a připravit si optimální strategii pro zítřek. Pokud zítra pojedu maximálně soustředěný a vše klapne tak jak má, mohlo by nás to odměnit dobrým výsledkem."

Doporučujeme

Články odjinud