Nic vážného, uklidňuje Honda po dnešku

Nic vážného, uklidňuje Honda po dnešku

Honda si prochází počátečními těžkostmi, ale má poměrně jasný plán.

Fernando Alonso dnes odjel jen 6 kol, ale nikdo v Jerezu tím tak úplně překvapený nebyl s ohledem na zkušenosti z loňského roku a prvních testů.

„Nemohu mluvit o detailech, ale byly tam malé elektrické problémy a také nějaké kontrolní problémy, ale ne tak velké,“ řekl šéf Hondy pro motorsport Jasuhisa Arai.

„Už jsme to opravili. Víme, o co šlo, dnes večer to vyřešíme a zítra to bude mnohem lepší. V Abú Dhabí jsme měli mnoho komunikačních problémů, ale ty byly vyřešeny před tímto testem. Dnes jsme objevili nové věci, protože vůz je zcela nový.“

Ron Dennis dnes prozradil nejen to, že McLaren nasadí nové zbarvení (termín ale neznáme), ale také to, že Honda přiveze do Barcelony nový motor a ten finální pak bude připraven k posledním testům.

Fernando Alonso bere dnešní potíže s klidem. „Samozřejmě to byl pomalý start, očekávali jsme to. Vloni jsme viděli, jak obtížné bylo pro všechny týmy dokončit kola a to zejména v prvních dnech,“ říká Španěl a připomíná situaci Red Bullu.

Podle Alonsa to není jen o motoru, nový McLaren je prý agresivní a inovativní. „Samozřejmě, chtěl jsem absolvovat více kol po dvou měsících čekání, šest kol nestačí. Ale jsme všichni šťastní, nadšení a měli jsme dnes úžasnou atmosféru uvnitř garáže kvůli návrat McLarenu-Honda po 22 letech.“

Alonso si také rýpl do Ferrari. Na dotaz webu Auto Motor und Sport, zda bude mít dostatek trpělivosti, odpověděl, že svou trpělivost již dostatečně prokázal v posledních pěti letech.

Zítra usedne do McLarenu Jenson Button. 

Doporučujeme

Články odjinud