Nic neočekávaného, ozývá se z Ferrari

Nic neočekávaného, ozývá se z Ferrari

Teprve potřetí v letošní sezoně dokázal Felipe Massa v kvalifikaci porazit svého týmového kolegu Fernanda Alonsa. Do GP Japonska odstartuje ze čtvrtého místa, Španěl z pátého.

Forma Ferrari v posledních závodech, zdá se, poněkud klesá. Italové již nějaký ten čas přesunuli veškeré zdroje směrem k monopostu pro příští sezonu a špička startovního pole se jim čím dál více vzdaluje.    

"Byla to těžká kvalifikace, ale nakonec jsme dokázali alespoň jedno ze čtyř nejrychlejších aut udržet za námi. Tady není nikdy lehké poskládat do kupy perfektní kolo, a to mé poslední bylo velmi dobré i přesto, že jsem trochu ztratil v posledním sektoru. Zítra bude důležité mít dobrý start," předpovídá Massa.

Na startu se Brazilec postaví do jedné řady s Lewisem Hamiltonem, s nímž se letos dostal mnohokrát do křížku. To však neřeší a chce se soustředit na závod, který bude podle něj velmi náročný. "Mít Hamiltona po svém boku? Není to pro mě žádný rozdíl, jestli je to on nebo kdokoliv jiný. Vypadá to, že závod bude velice komplikovaný se spoustou zastávek na výměnu pneumatik, které tu trpí vysokou degradací. Předjíždění tu navzdory KERS a DRS nebude nijak lehké," uzavřel.

Současnou výkonnost vozů italské stáje potvrdil pátým místem i kolega Alonso. Těší ho ale pokoření Webbera a k zítřku vzhlíží optimisticky.

"Tímto výsledkem nejsem moc překvapený. McLaren a Red Bull jsou rychlejší než my po celý víkend. Nakonec jsme alespoň zvládli dostat se před Webbera. Vypadá to, že mám v tomto roce permanentku pro páté místo," zavtipkoval Alonso. "Avšak znamená to alespoň, že startuji z čisté části tratě. Zítra očekávám, že hlavní charakteristikou závodu bude významné opotřebení pneumatik. Strategie tu bude hrát velmi důležitou roli, protože je tu možnost několika zastávek v boxech. Doufáme, že nebudeme mít stejný problém jako před čtrnácti dny v Singapuru."

Navzdory nekonkurenceschopnosti vozů z Maranella neztrácí Alonso naději na zisk dobrého výsledku: "Pokusíme se dokončit závod na stupních vítězů, což je realistický cíl. Vítězství je ale celkem nepravděpodobné. To jsme viděli v kvalifikaci - McLaren vypadá, že je Red Bullu hodně blízko."

Doporučujeme

Články odjinud