Nic nám nezaručuje, že vyhrávat budeme i v příštím roce, říká Newey

Nic nám nezaručuje, že vyhrávat budeme i v příštím roce, říká Newey

Red Bull ovládl poslední tři sezony formule 1, a to jak Pohár konstruktérů, tak i šampionát jezdců. Technický ředitel týmu ale nechce nic ponechat náhodě.

Regule pro příští rok nebudou žádnou revolucí, a tak je pravděpodobné, že i v sezoně 2013 bude Red Bull patřit ke žhavým kandidátům na titul. Adrian Newey ale apeluje na to, aby lidé z Red Bullu neusínali na vavřínech a nenechali se úspěchy zviklat a stát se arogantními. Příští rok totiž rakouská stáj zadarmo nic nedostane. 

"Sezonu jsme zakončili ve formě, ale to neznamená, že ve stejné fazóně vstoupíme také do následujícího ročníku. Máme představu o tom, čeho chceme během zimy dosáhnout. Vůbec ale netušíme, jak se bude dařit našim soupeřům. Odpověď nám dá až Melbourne. To je na formuli 1 to krásné - nikdy nic není zaručeno. 

Podařilo se nám dát dohromady velice schopný tým lidí, ale vždy se můžeme něco nového naučit. Letošek nám uštědřil několik užitečných lekcí a je na nás, abychom toho využili. Myslím, že jednou z největších předností tohoto týmu je to, že nikdy není spokojený a stále hledí kupředu. Na špici nás v posledních třech letech udržela hlavně touha a víra," řekl Newey.

Adrian Newey je pokládán za jednoho z hlavních strůjců úspěchů týmu Red Bull Racing. Zájem o jeho služby mají všichni velcí soupeři, spekulovalo se zejména o Ferrari. Sám Newey je ovšem zatím ve svém současném působišti spokojen a nechal se slyšet, že nehodlá celou svou profesní kariéru strávit v motorsportu. 

Doporučujeme

Články odjinud