Nezlepšili jsme se dost, abychom je mohli ohrozit, uznává Vettel

Nezlepšili jsme se dost, abychom je mohli ohrozit, uznává Vettel

Sebastian Vettel z Ferrari připustil, že se nedokázal oproti pátečním tréninkům zlepšit natolik, aby byl v kvalifikaci na Velkou cenu Abú Dhabí vozů formule 1 soupeřem jezdcům Mercedesu, kteří si zajistili první řadu na startovním roštu zítřejšího závodu.

Vettel sice vyhrál první část kvalifikace, v té druhé a třetí však již kraloval letošní mistr světa Lewis Hamilton.

„Upřímně, kvalifikaci jsme si užil. Zlepšil jsem se, myslím, že i trať zrychlila, ale ne natolik, abychom je ohrozili. Rád bych se dostal do první řady, ale není tomu tak,“ řekl Vettel.

„Byl jsem spokojen, ale kvalifikace byla trochu jako na houpačce. V Q1 jsem si samozřejmě myslel, že je to opravdu vyrovnané. Myslím, že v Q2 Lewis zajel opravdu dobré kolo na tvrdší směsi a já si řekl 'Bude to obtížné!'. V prvním pokusu v Q3 jsem měl opravdu dobré kolo a bylo to znovu velmi vyrovnané, ale oni museli mít v posledním pokusu něco extra,“ dodal Vettel.

„Řekl jsem klukům, že zítra budeme bojovat tak tvrdě, jak umíme, stát se může cokoliv. Celkem si věřím, myslím, že to bude dlouhý závod, takže by to mohla být zábava,“ uzavřel.

Räikkönen v poslední kvalifikaci za Ferrari čtvrtý

Vedle třetího Vettela odstartuje ze čtvrté pozice jeho týmový kolega Kimi Räikkönen.

„Byla to slušná kvalifikaci a myslím, že s vozem dnes nebylo nic špatně, na nic si nemohu stěžovat,“ řekl Räikkönen, který pro příští sezónu přestupuje do týmu Sauber.

„Ve skutečnosti vůz fungoval velmi dobře, jen nám trochu chyběla rychlost zejména ve třetím sektoru, tam jsme ztráceli nejvíce po celý víkend. Soupeři si v první části kvalifikace zřejmě trochu hráli, pak byl na konci ten rozdíl větší,“ dodal.

„K zítřku mohu jen říct, že uděláme maximum. Do závodu budeme startovat na ultraměkké směsi, což je volba, pro kterou se rozhodly všechny top týmy. Před dnešním dnem jsme tuto směs netestovali, pokud jde o závodní rychlosti, máme pár dat z pátečních dlouhých jízd, ale trénink je něco jiného než samotný závod. V neděli jsou rozdíly většinou trochu menší,“ uzavírá Räikkönen.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud