Nezačali jsme dobře, ví Verstappen | Foto: Getty Images / Christ Graythen

Foto: Getty Images / Christ Graythen

Nezačali jsme dobře, ví Verstappen

Nizozemský pilot chce v Miami pokračovat v honu na Charlese Leclerca, zatím ho však sužují technické potíže.

Max Verstappen (3./19.)

V prvním tréninku si úřadující mistr světa připsal třetí nejrychlejší čas. Trápil se však s přehříváním. Ve druhých tréninkových jízdách ho pak zradila hydraulika a nezajel ani jedno regulérní kolo.

„Nebyl to pro nás dobrý den. Chtěli jsme se pořádně naučit trať a nabrat rychlost, ale nebylo nám přáno. Měli jsme problémy s hydraulikou, nemohl jsem zatáčet a taky se mi přehřívaly brzdy.

Nenasbírali jsme moc dat, což nám kvalifikaci a závod ztíží, ale uděláme, co bude v našich silách. Jasně, v sobotu se pokusím manko dohnat a uvidíme, kam se posuneme,“ řekl Verstappen.

Sergio Pérez (4./3.)

Zkušený Mexičan má za sebou poněkud povedenější den. Bojí se však červených vlajek.

„Pro jezdce to byl obtížný den. Hlavně odpoledne to byl pořádný chaos, zajeli jsme všehovšudy jedno regulérní kolo na středních a dvě na měkkých pneumatikách.

V závodních simulacích s velkým množstvím paliva jsme toho kvůli červeným vlajkám mnoho neodjeli. Do závodu půjdeme víceméně naslepo. Myslím, že většina soupeřů je na tom podobně.

Co se kvalifikace týče, tam máme lepší obrázek. Vše se ale může vzhledem k počasí rychle změnit. Mimo závodní stopu je tu špatná přilnavost, závodění kvůli tomu bude obtížnější. Je to škoda. Přesto si myslím, že závod bude zajímavý, jelikož nikdo pořádně neví, jak na tom je,“ tuší Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud