Newey: Vettel předjetím Alonsa umlčel své kritiky

Newey: Vettel předjetím Alonsa umlčel své kritiky

Technický ředitel Red Bullu Adrian Newey je přesvědčen, že Sebastian Vettel svými posledními předjížděcími manévry ukázal kritikům, že kromě precizní jízdy na čele umí i přímé souboje.

Podle technického ředitele Red Bullu Adriana Neweyho chce Sebastian Vettel vyhrávat ve velkém stylu. Důkazem má být například Němcovo úžasné předjetí Fernanda Alonsa v úvodu Velké ceny Itálie.

Obhájce titulu se před dvojnásobného šampióna dostal v pátém kole při výjezdu z Curva Grande. Dvěma koly přitom musel na trávu. Podle Neweyho mohl Vettel díky plánované strategii klidně počkat do prvních zastávek, ale rozhodl se předvést svou sílu už na trati.

"Sebastian si nechce pro titul dojet, chce ho vybojovat. Viděli jste to v Monze, bylo to zatraceně dobré předjetí," pochválil svého jezdce. "Věděli jsme, že pro Seba bude těžké získat zpět vedení. V podstatě byla možnost zvládnout to v boxech, ale v případě, že by se to nepodařilo, bylo by to pak ještě těžší."

Vettel dokázal vše vyřešit sám na trati ještě před zastávkami. Podle Neweyho tak Němec všem kritikům ukazuje, že neustále zlepšuje své schopnosti. "Je impoznantní, že málokdy udělá stejnou chybu dvakrát. Stále se učí a překvapuje tak své kritiky," dodal úspěšný aerodynamik.

Objevovaly se názory kritiků, že Vettel je skvělý ve vedení, ale neumí předjíždět. "Po posledních několika závodech to už lidé říkat nebudou," věří Newey.

Doporučujeme

Články odjinud