Newey: Red Bull si nechá motory Renault, nemá na vybranou

Red Bull svého dodavatele motorů neopustí, protože nemá kam jinam jít. Říká to alespoň Adrian Newey, který tak přispěl k věčné debatě na toto téma.

„Ke komu bychom měli jít? McLaren nám zabránil dohodnout se s Mercedesem, takže zbývá jenom Ferrari. U něj se ale sami sebe musíme ptát: Pokud bychom je poráželi, dávali by nám pořád ty stejné motory, jako mají sami?“ vysvětlil technický ředitel Red Bullu pro Sport Bild.

Podle něj zůstane jeho tým u Renaultu i příští sezonu. Zároveň ale zmínil své obavy, že by mohl Renault své dodavatelství vzdát. Francouzská automobilka dlouhodobě ztrácí kolem třiceti koní výkonu na konkurenci. Motory ve formuli 1 jsou zamrazené a úpravy si musí týmy vzájemně povolit. Renault se souhlasu soupeřů dožaduje marně. A Newey varuje, že by ho to mohlo úplně omrzet.

„Kvůli zamrazení motorů je teď mezi námi a Ferrari s Mercedesem mezera. Pokud Renaultu nedovolí, aby se na ně dotáhl, umím si představit, že by se jako výrobce motorů chtěl stáhnout,“ řekl.

Red Bull se chtěl od Renaultu přesunout k Mercedesu už od letoška. Jak se ale nedávno ukázalo, jejich dohodu zablokoval McLaren, který má jako přední zákazník Mercedesu právo veta. Jeho smlouva přitom potrvá až do roku 2015.

Doporučujeme

Články odjinud