Newey prý Vettelovi přidává na sebevědomí

Newey prý Vettelovi přidává na sebevědomí

Britský konstruktér je považován za jednoho ze strůjců zázraku jménem Sebastian Vettel a nic nenasvědčuje tomu, že by brzy změnil působiště.

Adrian Newey i Sebastian Vettel jsou osobnosti, které by v současnosti zřejmě neodmítl žádný tým formule 1. Společně vytvořili kombinaci, která dokázala tři léta za sebou kralovat formuli 1. Vettel si Neweyho cenu uvědomuje a sám přiznává, že mu vděčí za mnohé.

"V týmu, ve kterém působíte, musíte být šťastní. K tomu, abyste byli šťastní, potřebujete výborné auto. V současnosti mám obojí, skvělý tým i skvělý vůz. Co se týče vozů, je Adrian naprosto brilantní. Přidává mi na sebevědomí a staví nejlepší auta na světě. Práce s ním je pro mě neocenitelnou zkušeností a myslím, že můžeme být ještě lepší," řekl Vettel.

Newey dnes slaví čtyřiapadesáté narozeniny a v minulosti stavěl vítězné vozy pro Williams i McLaren. V dohledné době prý ovšem lákání jiných stájí nepodlehne, v Red Bullu je maximálně spokojen:

"Pracovat pro Red Bull je skvělé. Vždy jsem si trval na svém - nechci celou svou kariéru věnovat pouze motorsportu a formuli 1. V současnosti si to ale opravdu užívám. Dokud to takto bude pokračovat, nechci na tom nic měnit. V našem týmu se snažíme ega a politiku udržet na minimu. Vytváříme atmosféru, ve které se vzájemně neviníme a neukazujeme na sebe prsty. Podněcujeme kreativitu. Naše výsledky a úspěchy potvrzují, že to děláme správně."

Doporučujeme

Články odjinud