Newey přirovnal nominaci Ricciarda k sázce na Hilla

Newey přirovnal nominaci Ricciarda k sázce na Hilla

Red Bull Racing se rozhodl sáhnout po mladém talentu, i když měl možnost získat osvědčeného jezdce. Je přesvědčený, že vychová novou hvězdu.

Rozhodnutí Red Bullu nahradit Webbera Ricciardem bylo známé již delší dobu, takže vedení stáje z Milton Keynes teď v podstatě jen vysvětlovalo, proč si vybralo mladého Australana, a ne Kimiho Räikkönena, který byl druhým kandidátem.

"Mohli jsme vzít zkušeného jezdce, u kterého by byly zaručené výsledky na relativně známé úrovni, nebo jsme si také mohli vzít mnohem mladšího jezdce v naději, že se vyvine na velmi vysokou úroveň," komentoval šéfdesignér Adrian Newey.

"Podívali jsme se na tu druhou možnost a dospěli k závěru, že z mladších jezdců je nejslibnější Daniel. Z pohledu Red Bullu to také sedí, protože je podle Christiana a mě nejslibnější z programu Red Bullu pro mladé jezdce."

"To rozhodnutí mi trochu připomnělo podobnou situaci, ve které jsme byli za mého působení u Williamsu. Nigel Mansell odcházel a my jsme potřebovali někoho vedle Alaina Prosta. Mohli jsme si nechat Riccarda Patreseho nebo vsadit na mladého jezdce jménem Damon Hill, který byl v té době naším testovačem. Myslím, že je dobré přivádět novou krev a dávat slibným jezdcům šanci."

Důvody pro volbu Ricciarda vyjmenoval také šéf stáje Christian Horner. "Přišel do juniorského týmu Red Bullu v roce 2008 a během jeho juniorské kariéry ve formuli 3 a Světové sérii Renault jsme viděli, že dokáže vyhrávat závody a šampionáty."

"Vyčníval v každé této kategorii a my jsme jeho pokrok sledovali s velkým zájmem. Má všechny vlastnosti, které jsou potřeba pro jezdění u našeho týmu. Je přirozeně schopný, má dobrou osobnost a dobře se s ním pracuje."

"Daniel ví, co od něj tým očekává, bude se rychle učit a jeho vývoj se bude odehrávat ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Sedačka u našeho týmu je nádhernou příležitostí a já si myslím, že bude velkou hvězdou budoucnosti."

Doporučujeme

Články odjinud