New York potvrdil závod formule 1 od roku 2013

New York potvrdil závod formule 1 od roku 2013

Starosta západního New Yorku Felix Roque s předstihem potvrdil, že F1 skutečně zavítá do New Jersey v roce 2013 na městský závod.

New Jersey představí plány na Grand Prix na oficiální tiskové konferenci až dnes, ale Roque potvrdil v rozhovoru pro Reuters, že jsou zprávy o městském závodě pravdivé.

"Přinese to ekonomický boom pro celý region," řekl. "Zatímco političtí a soukromí činitelé hovoří o tvorbě pracovních míst, guvernér konal a přináší výsledky. Jedná se o vrchol motorsportu, je to neuvěřitelné."

Okruh povede podél řeky Hudson ve Weehawkenu a západním New Yorku. "Bude to náročná trať, přirovnávají ji ke Spa v Belgii, ale připomínat bude Monako," vysvětloval prokurátor Joe DeMarco. Formule 1 pojedou také po dálnici.

Grand Prix v New Yorku by v každém případě neměla být jednorázovou záležitostí, takže od její premiéry v roce 2013 budou mít Spojené státy s Austinem dva závody formule 1.

"Uvažuje se, že se bude jezdit alespoň deset let, ale jsou tu různé opce, záležet bude na jejím úspěchu. Snad to bude dlouhodobá událost, která se bude líbit místním lidem a komunitě," dodal ke Grand Prix New Yorku DeMarco.

Doporučujeme

Články odjinud