New Jersey nemá na závod smlouvu, osud druhé americké GP je nejistý

New Jersey nemá na závod smlouvu, osud druhé americké GP je nejistý

Pochybnosti Bernieho Ecclestona o připravenosti pořadatelů Grand Prix Ameriky v New Jersey se potvrdily, smlouva na závod zanikla.

GP Ameriky se objevila s datem 16. června v provizorním kalendáři na příští rok, ale šéf formule 1 dlouhodobě říkal, že u New Jersey visí velký otazník.

Teď podle něj pořadatelé "nevyhověli všem podmínkám smlouvy, která v každém případě zanikla. Smlouvu nemají," uvedl pro Guardian.

Přitom Američané už nemají moc času, aby své problémy vyřešili. Konečnou verzi kalendáře 2013 schválí Světová rada motorsportu 28. září.

"Jsme hodně blízko konečnému termínu," potvrdil Ecclestone. "Blíží se Světová rada. Myslím, že pokud se za ně někdo postaví, mohlo by se to uskutečnit v roce 2013, protože s okruhem ušli dlouhou cestu."

Problémy New Jersey jsou samozřejmě finančního řádu. Pokud pořadatelé finance neseženou, je otázkou, jestli by místo GP Ameriky mohl narychlo zaujmout jiný závod. Ecclestonovi favorité jsou Mexiko a Jižní Afrika. Zpět do kalendáře chce také Francie, ale u ní se spekuluje, že by se mohla vejít do třítýdenní přestávky mezi Británii a Německo.

Doporučujeme

Články odjinud