Nevzdáváme boj o čtvrté místo, říká Lowe z Williamsu

Nevzdáváme boj o čtvrté místo, říká Lowe z Williamsu

Williams se podle svého technického ředitele Paddyho Lowa nevzdá v boji o čtvrtou příčku v letošním Poháru konstruktérů vozů formule 1. Věří přitom, že ve druhé polovině sezóny se týmu z Grove podaří překonat Force Indii.

Williams nyní na Force Indii ztrácí 60 bodů, když v posledních dvou závodech ve Velké Británii a Maďarsku získal jen jeden bod, zatímco jezdci Force Indie dvanáct.

Lowe přesto zůstává optimistický ve snaze Williamsu získat čtvrté místo a slabší výkony v posledních závodech budou pro tým dostatečnou motivací po letní přestávce pro další vývoj letošního modelu FW40.

„Řekl jsem klukům, že Maďarsko je dobrým víkendem pro to motivovat nás, abychom zrychlili vůz,“ řekl Lowe. „Myslím, že je to nejlepší způsob, jak to shrnout. Musíme udělat hodně práce a musíme být lepší. A my můžeme být lepší, takže s tím půjdeme a uděláme to.“

„Nevzdáváme se čtvrtého místa. Myslím, že v některých dalších letošních závodech můžeme být velmi silní. Budeme se snažit vytěžit z naší výkonnosti body, což je něco, v čem jsme v první polovině také nebyli skvělí. Hodnocení prvního pololetí je: 'Mohlo to být lepší'. Do druhé poloviny půjdeme s tím, že se o to pokusíme.“

K lepší druhé polovině sezóny by podle Lowa mohl pomoci také charakter okruhů zbývajících devíti podniků, když jen městský okruh v Singapuru by mohl být pro Williams náročným, jelikož je postaven na vysokém přítlaku, což je oblast, ve které podle technického ředitele Lowa Williams ztrácí.

„Na okruzích s maximálním přítlakem nepodáváme takové výkony, jaké bychom mohli. Jsou to Monako, Maďarsko a Singapur. Nikdy se ale nevzdávám před tím, než tam dorazím. Uvidíme, co můžeme udělat ještě před Singapurem,“ dodává Lowe.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud